Verlies voor de heren en winst voor de dames van Oemoemenoe

MIDDELBURG - Oemoemenoe heren 1 staan met rust ruim voor, maar verliezen uiteindelijk toch van HRC 1. Oemoemenoe heren 2 komen er in Den Bosch niet aan te pas en verliezen ruimschoots. De dames winnen overtuigend, zo ook de Cubs en de Junioren. De colts verliezen helaas in Gouda van Gouda colts.

De heren senioren begonnen voortvarend aan de wedstrijd en komen na 10 minuten spelen op 3-0 voorsprong te staan door het benutten van een penalty op de palen. Kort daarop evenaart HRC de penalty en is de stand 3-3. Het initiatief ligt bij Oemoemenoe en middels een goede break scoort Andictor Petelo de eerste try, de conversie is mis (8-3) HRC krijgt nogmaals een penalty toegewezen, waardoor de stand 8-6 wordt. Deniel van der Waal weet middels een interceptie de tweede try te scoren en dit keer is de conversie van TeAho Morice wel raak (15-6). Daarna weet Joey Luitwieler te scoren en ook deze conversie is raak, 22-6. HRC krijgt nog tweemaal een penalty toegewezen en weet er daar één van te benutten (22-9). Na 20 minuten speeltijd in de tweede helft, scoort HRC de eerste try, de conversie is mis (22-14). Slechts 5 minuten later is daar de tweede try, de conversie is mis maar de daarop volgende penalty is raak (22-22). Slechts 10 minuten voor tijd, scoort HRC tweemaal en ook de conversies zijn dit keer raak. Eindstand 22-36.

De cubs lieten er ook dit keer geen gras over groeien en winnen overtuigend door 15 tries te scoren, 11 conversies te benutten. De Junioren scoren iets minder punten maar winnen nog altijd met 86-5 van Haarlem.

De heren senioren hadden nogal pech in Den Bosch in de wedstrijd tegen Dukes 3. Oemoemenoe was niet compleet maar kregen een aantal spelers van de tegenstander, erbij. Ondanks dat er nu sprake was van meer spelers was Dukes 3 en maatje te groot. Oemoemenoe verloor ruimschoots.

De dames speelden hun derde wedstrijd en hun eerste thuiswedstrijd in Middelburg. De dames speelden met één minder maar de tegenstander wist van dit voordeel geen gebruik te maken. De scrums verliepen prima waardoor de driekwarten menig aanval op konden zetten. De tegenstander verdedigde goed maar kon uiteindelijk toch niet voorkomen dat Oemoemenoe de eerste try scoorde, de conversie was helaas mis. De line-out verliep niet helemaal vlekkeloos maar de rucks gingen daarentegen prima. De dames waren goed op dreef en bleven hun eigen game plan spelen, waardoor er goed rugby gespeeld werd. In de eerste helft werd er nogmaals gescoord, met een mooie actie van Babette Goosens en een run van de backs leverde nog een try op waardoor de dames de rust ingingen met een mooie voorsprong. In de tweede helft bleven de dames goed spel leveren, de scrums gingen goed, er werden zelfs een paar scrums van de tegenpartij gewonnen. Hierdoor konden de backs een goede aanval opzetten welke een aantal keren werd afgerond met een try van Romy Ebing, Tess Smolders, Rosanne den Toonder en Joelle Hoevenaar. De laatste run van de wedstrijd was van Maia Sobejana, die vanuit de 22 meter gebied de try wist te scoren. Eindstand 42-0