WESTKAPELLE - Na vijf wedstrijden is Stormvogels 1 nog altijd puntloos. In de thuiswedstrijd tegen DVS ‘69 1 werd er voor ieder punt geknokt, maar het was niet genoeg: 18-23.

De start van Stormvogels 1 was veel beter dan vorige week. Het eerste doelpunt was dan ook voor de thuisploeg. DVS ‘69 1 maakte echter snel gelijk en liep daarna uit naar 1-4. Een scenario als tegen ADO 1 lag op de loer, maar de ploeg van trainer Bert Mol toonde karakter en kwam goed terug. Met de rust was er zelfs een voorsprong (7-6).

Het begin van de tweede helft was duidelijk voor DVS ‘69 1. Zij bogen de achterstand om, maar Stormvogels kwam steeds langszij. Op 9-11 pakte de bezoekers voor het eerst een gaatje. Dat verschil werd daarna ook nog drie punten, maar toch bleef de thuisploeg mee scoren. Bij 16-17 was er zelfs nog kans op meer, maar de tegenstander uit Hendrik-Ido-Ambacht herstelde de marge van twee doelpunten en won uiteindelijk met 18-23.

Er stond een heel anders Stormvogels 1 dan een week eerder dat vocht voor iedere meter en het de tegenstander lastig maakte. Zaterdag krijgt de ploeg van trainer Bert Mol opnieuw een kans om te laten zien wat het kan. In Eindhoven treft het dan één van de koplopers, Rust Roest 1. Het duel begint om 16:00 uur. Het programma van de overige teams van Stormvogels ziet er als volgt uit:

Luctor F1-Stormvogels F1 9:30u

Woensdag 10 oktober speelt Stormvogels F2 tegen ONDO (M) F1. Die wedstrijd begint om 17:00 uur. [l]