- ADVERTORIAL -

Zeeuwse Zorgmensen door Berenschot gekozen tot best practice

MIDDELBURG – Zeeuwse Zorgmensen is door adviesbureau Berenschot uitgeroepen tot best practice bedrijf in haar branche.

"De keuze om Zeeuwse Zorgmensen te selecteren komt vanuit onze opdrachtgever (de Regiegroep arbeidsmarktagenda 2023). Zij hebben vanuit een door Berenschot opgestelde lange lijst van voorbeelden uit het hele land 15 initiatieven uitgekozen. Zij zien ZZM als een innovatieve werkgever die door personeel aan te bieden aan verschillende organisaties, roosters rond krijgen en gaten vullen. De drie partner zorgaanbieders maken het model ook interessant. Daarom gaat Berenschot graag in gesprek om meer te weten te komen over hoe ZZM is georganiseerd, en wat daarbij randvoorwaarden zijn voor succes en mogelijke knelpunten" , aldus Berenschot.
Berenschot voert in opdracht van de Regiegroep arbeidsmarktagenda 2023 (CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg & Welzijn, Actiz, BTN, NVZ, de MBO Raad en het Ministerie van VWS) een onderzoek uit naar mobiliteitscoöperaties in de zorg: samenwerkingsverbanden van partijen in de zorg omtrent het in- en uitlenen van personeel met als doel personeel voor de sector te behouden.

Doel van het onderzoek
Met het onderzoek willen ze een beeld krijgen van:
Verscheidenheid aan bestaande (vormen van) samenwerkingsverbanden rondom het in en uitlenen van personeel
Wat randvoorwaarden zijn voor een succesvolle samenwerking
Wat succesvolle samenwerking in de weg staat (knelpunten)
Op basis van dit inzicht stellen ze praktische handvatten op waarvan de RAAT regio's en zorginstellingen kunnen leren.
"Een mooie opsteker", vindt Mascha Boom, manager van ZZM en medewerker van het eerste uur, die begin oktober een interview heeft met Berenschot.
Zeeuwse Zorgmensen is een service- en adviesbureau en is de verbindende schakel tussen zorgvrager en zorgprofessional. De ambitie is dat elke zorgvraag wordt beantwoord.
Zeeuwse Zorgmensen B.V., 0118-820213; www.zeeuwsezorgmensen.nl [l]