AGENDA

Woensdag 10 oktober

Vleermuisexcursie

19:15 | Bolwerk

De KNNV afdeling Walcheren organiseert in het kader van de week van de veldbiologie een vleermuisexcursie voor belangstellenden. De KNNV Walcheren houdt zich bezig met natuurbeleving in de breedste zin van het woord en organiseert veel activiteiten: excursies, inventarisaties, lezingen, cursussen enz. Regelmatig gaan we met een deskundige, voorzien van een batdetector (die de ultrasone geluiden van vleermuizen voor ons hoorbaar maakt) op stap. Normaal gesproken zijn deze excursies alleen toegankelijk voor leden maar in de week van de veldbiologie is iedereen welkom. De vleermuizenexcursie vindt plaats op woensdag 10 oktober en begint om 19:15 uur op het Bolwerk Middelburg naast de Joodse begraafplaats. We maken dan kans om de Dwergvleermuis, de Laatvlieger en de Watervleermuis te ontmoeten. Een zaklamp meenemen is niet nodig en zelfs een beetje storend. Deelname is gratis.

Donderdag 11 oktober

Foto expositie

10:00 | ROC

Fotoclub FCDD uit Oost Souburg exposeert met 12 portretseries in de ontvangsthal van het ROC, Ravensteijnweg 1, 4337 PG in Middelburg. De portret series bestaan ieder uit 5 foto's waarbij een van onze leden zo persoonlijk mogelijk zijn model in beeld heeft gebracht. De expositie is te zien tijdens kantooruren en zal nog tot februari 2019 te bezichtigen zijn.

Concert Peter van den Heuvel

15:00 | Koorkerk

In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project is donderdag 11 oktober de beurt aan Peter van den Heuvel, piano. Plaats: Koorkerk; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor het programma van het concert en alle andere activiteiten van het LJP: https://langejanproject.wordpress.com.

Zaterdag 13 oktober

Boeken- en Brocantemarkt

10:00 | Het Blauwe Hof

Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober wordt er weer een overdekte boeken- en brocantemarkt georganiseerd in Het Blauwe Hof, Breeweg 11 in Koudekerke. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Disco Party

19:30 | De Kruitmolen

Zaterdag 13 oktober organiseert Bowling en Partycentrum “De Kruitmolen” een spectaculaire Disco Party! Veel dansbare muziek uit de jaren 70 en 80, maar ook muziek van tegenwoordig zullen de revue passeren. De deuren gaan open op 19:30 uur en de leeftijd is vanaf 30+. Come to this party and get down! Music is my time machine! Kruitmolenlaan 129 in Middelburg.

Rondleiding door park Toorenvliedt

13:30 | Park Toorenvliedt

De wandeling vindt plaats op zaterdag 13 oktober. Het is mogelijk dat ook Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke wordt bezocht. Vertrek om 13.30 uur vanaf de vernieuwde hoofdingang van het park aan de Koudekerkseweg nabij de sculptuur van een buffalo-voertuig; duur 1,5 tot 2 uur. Voor kinderen onder de 6 jaar en voor leden van IVN Walcheren is deelname gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Padddenstoelenexcursie

14:00 | De Heksenketel

IVN Walcheren geeft op 13 oktober een paddenstoelenexcursie o.l.v. Henk Remijn in het Veerse bos. Verzamelen op het parkeerterrein aan de Kraaienestweg (achter de Heksenketel) te Veere. Aanvang 14 uur. Voor kinderen onder de 6 jaar en voor leden van IVN Walcheren is deelname gratis. Aanmelden is mogelijk via : bschelde@zeelandnet.nl. Er is een maximum van 25 personen. U krijgt een bevestiging van deelname.

Zondag 14 oktober

Storytrail stadswandeling

14:00 |

Middelburg is een stad vol oude verhalen. Eeuwenlang liggen ze al verborgen achter de prachtige gevels en in de donkere stegen. Verhalenverteller Johannes van theatergezelschap Stadsavonturen brengt die stadsverhalen tot leven tijdens de Storytrail stadswandeling Middelburg. Op zondagmiddag 14 oktober bent u van harte welkom bij deze bijzondere vertelvoorstelling. Wandelend door de stad neemt verteller Johannes u mee naar het Middelburg van eeuwen geleden. In het prachtige decor van de binnenstad bent u getuige van de stadsgeschiedenis. De Storytrail stadswandeling Middelburg begint op zondag 14 oktober om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-middelburg. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL8AL9964

Concert bij de Buren

14:00 | Binnenstad Middelburg

In de binnenstad Middelburg, omgeving Singelstraat / Koepoortstraat is de zesde editie van het populaire Concert bij de Buren op zondagmiddag 14 oktober, aanvang 14.00 uur. Vier optredens in vier huiskamers in de monumentale binnenstad: Koepoortstraat 10: Vocal group @Lips – vier- en vijfstemmige a capella muziekKoepoortstraat 6: Huisorkest Musica Vicina met o.a. muziek van Boyce, Mozart, PiazzollaSingelstraat 5: Van Klip en Boeien brengt een poëtisch liedjesprogramma met zang, gitaar en accordeonMolstraat: Tenor Marinus Bierens zingt o.a. Scarlatti, Schubert en Kaldáras. Na het bijwonen van het eerste concert is het de bedoeling dat het publiek driemaal van adres wisselt. Elk concertje duurt ca. vijftien minuten. Reserveren: concertjesmiddelburg@gmail.com.