Programma Popronde Middelburg bekend

MIDDELBURG - Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan. Popronde Middelburg maakte vandaag haar programma bekend. Op donderdag 8 november zullen 27 verschillende acts optreden op 18 locaties in de Middelburgse binnenstad. Het festival is gratis te bezoeken.

Over de Popronde

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 13 september tot en met zaterdag 24 november reizen de 142 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé en My Baby.

Locaties

Dit jaar bieden verschillende 18 locaties in de Middelburgse binnenstad podium aan Popronde acts: de Vleeshal, het Koffiepand, boekhandel de Drvkkery, poppodium de Spot, Stadsbrouwerij Middelburg, Frietboetiek B’tje Anders, Seventy-Seven, Cinema Middelburg, Marktcafé, Café Le Penseur, Bar American, Kaffee ’t Hof, Herberg, Jazzcafé Desafinado, Café Ut Babbelaertje, Kloveniersdoelen, De Mug en Abdijtoren Lange Jan.

Programma

Popronde Middelburg maakte vandaag de complete lijst met namen bekend van acts die donderdag 8 november naar Middelburg zullen trekken om hun show te geven. De artiesten zijn: ANNA-ROSE, Eline Mann, Kita Menari, Sam & Julia, Eva van Pelt, John-Lewis Cabot, Samora, Teddy’s Hit, Janna Lagerström, Lotte Walda, Thaïti, Anemone, Cordon Rouge, Donna Blue, O, Kutjes, Dési Ducrot, Kitchenette, Starrlight, WARD, I’m With Stupid, LOVE COUPLE, Nieuwegrond, A Mili, Abdomen, THE TEN BELLS, Karel en BANGANAGANGBANGERS.

De organisatie beoogde een zo breed mogelijk programma neer te zetten. De genres van de acts variëren dan ook van singer-songwriter tot hip hop, van reggae tot indie-rock.

Media-partners 3VOOR12 en OOR magazine maakten hun eigen selectie van Popronde-acts. Deze selectie zal worden vertegenwoordigd in Seventy-Seven (3VOOR12-podium) en De Spot (OOR-podium). Het Middelburgse collectief Urban Umbrella programmeerde in samenwerking met Popronde Middelburg een Ladies of Urban/Hip-Hop avond in Café Ut Babbelaertje.

Opening

De officiële opening van Popronde Middelburg 2018 zal om 19:30 plaatsvinden in de Vleeshal. Daarvoor is het mogelijk een veganistische Popronde-hap te nuttigen in het Koffiepand (reserveren niet nodig). Popronde Middelburg zal worden geopend met een toespraak, waarna de band ANNA-ROSE de avond zal aftrappen. Tot 00:00 spelen er op verschillende locaties acts. BANGANAGANGBANGERS sluit om 00:00 af in de Spot.

Speciale concerten

Tijdens Popronde krijgen acts de kans om op bijzondere locaties op te treden. Zo is de Cinema Middelburg een locatie waar je vanuit een bioscoopstoel een optreden kan bijwonen.

Ook Abdijtoren De Lange Jan is dit jaar weer een Popronde podium. Singer-songwriter Eva van Pelt zal hier een intiem concert geven. Ook dit concert is gratis toegankelijk. Vanwege het beperkte aantal plaatsen kun je je vanaf 1 november voor dit concert aanmelden door te mailen naar middelburg@popronde.nl.

Naast dit concert zal Eva van Pelt vier ‘concerten voor één’ verzorgen. Houd de Facebook-pagina van Popronde Middelburg in de gaten om kans te maken op een ‘concert voor één’.

Popronde Radio

Dit jaar zal WFM96 een live radio uitzending maken van de Popronde Middelburg. De uitzending start om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur s'avonds. Je kunt de radiostudio ook bezoeken in Bar Gaudi (plein 1940 3) WFM96 is te beluisteren via 96.0 fm en wereldwijd via op WFM96.nl. [l]