Werktafels voor timmercursus.
Werktafels voor timmercursus. J. E. Berman

Timmercursus voor jeugd en volwassenen gaat van start

MIDDELBURG - Op de Breeweg nr 100, aan de rand van Middelburg, staat een grote landbouwschuur. In een gedeelte daarvan is ruimte gemaakt voor de cursus “klein timmerwerk”. Met ingang van 10 oktober worden hier cursussen gegeven gedurende het vierde kwartaal van 2018.

Op de woensdagmiddagen van 13.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur is er voor de jeugd van 7 tot 10 jaar gelegenheid om onder leiding van Bert Beerman en Ton Ruigrok kennis te maken met hout voor kleine werkstukken. Alleen met klein handgereedschap, zoals figuurzaag, zaag, boor en vijl.
Er wordt gewerkt in groepen van maximaal 8 kinderen per les, 4 kinderen per werktafel. Er zijn twee blokuren van elk 45 minuten en halverwege is er 10 minuten pauze met een sapje, in het naast gelegen atelier. Bij de handvaardigheid wordt sterk gelet op rustig werken en veiligheid. Voorop staat een individuele begeleiding. De cursus beslaat 6 bijeenkomsten. Marjan van den Bos zal aanwezig zijn voor extra ondersteuning en begeleiding.
De inzet van deze timmercursus is om een creatieve-en kunstzinnige kijk en ervaring aan te leggen. Wat vroeger zo vanzelfsprekend was om te leren, in waarnemen en de maakbaarheid van eigen speelgoed, willen de drie gepensioneerden graag doorgeven. Samen hebben ze veel ervaring in het onderwijs, techniek en het onderhouden van schepen.

Volwassenen
Een timmercursus voor volwassenen op de woensdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur wordt eveneens aangeboden. Maximaal aantal deelnemers is 8. Met deze cursus willen de begeleiders aanzetten tot het maken van eigen werkstukken in hout. Denk daarbij aan het timmeren van een klein trapje, presenteerblad, doos, kistje, raampje, etc. En het maken van een werktekening als er geen voorbeeld voorhanden is. De cursisten kopen bij een bouwvakhandel zelf hun materiaal. Er wordt gewerkt met klein handgereedschap en een boormachine
Cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. Bij gebleken succes zal deze een vervolg kunnen krijgen, afhankelijk van het enthousiasme van de deelnemers/sters.

Inschrijven
Inschrijven per mail schuurbw100@hotmail.com.
NB: de cursisten dienen een eigen verzekering voor ongevallen te hebben en de cursusleiders en de eigenaar van het pand te vrijwaren voor iedere vorm van aansprakelijkheid. Van alle cursisten word verwacht dat ze mee opruimen na afloop. [l]