Swift wint kraker uit bij Nieuwerkerk

MIDDELBURG - Zaterdag 13 oktober stond de kraker in poule D van de overgangsklasse veldkorfbal op het programma. Zowel Nieuwerkerk als Swift hadden in de 5 voorgaande wedstrijden nog geen punt laten liggen. Een clash tussen twee jonge getalenteerde ploegen. Het beloofde een mooie middag voor de Middelburgers te worden.

Swift begon sterk in Nieuwerkerk. Nadat de verdediging de bal snel had onderschept scoorde het vanuit een afstandsschot van Joren Gillissen. Swift domineerde vanaf het begin, maar kon nog niet echt weglopen van Nieuwerkerk. Aanvallend was het nog zoeken naar de juiste kansen. Echter Aïsja en Naomi Zuidweg wisten voor Swift in de eerste 15 minuten beide tweemaal de korf te vinden. Met een tussenstand van 2-5 wist Nieuwerkerk iets terug te doen. Uiteindelijk werd het gat weer twee doelpunten verschil; 4-6.

In de laatste 10 minuten voor rust maakte Swift het belangrijke gat. Stephan den Boer, Naomi Zuidweg en Gijs Gillissen 3x maakte het verschil. Met 5-11 werd er gerust. In de rust was er nog een klein opstootje in de gang. Het was de trainer van Nieuwerkerk die inzag dat zijn ploeg wat extra pit nodig had. Het was dan ook gelijk duidelijk hoe Nieuwerkerk de rust uit zou komen.

Toch was het begin van de tweede helft opnieuw voor Swift. Stephan den Boer schoot met scherp en maakte de 5-12. Na een score van beide ploegen was het Nieuwerkerk wat doormiddel van strijd beter in wedstrijd kwam. Onder aanvoering van het fanatieke thuis publiek kroop Nieuwerkerk dichterbij. Het was Gijs die de ban doorbrak met 9-14. Toch zette de ploeg van oud-international Leon Simons weer een keer aan. In deze fase haalde de coach van Nieuwerkerk alles uit de kast om zijn ploeg in de wedstrijd te helpen.

Swift leek de controle te verliezen, maar telkens als Nieuwerkerk naar 3 verschil wist te komen scoorde Swift via de zussen Zuidweg weer. Swift toonde daarmee volwassenheid. Bij 13-16 scoorde Joren een afstandsschot voor 13-17. Daarna wist Swift de rust te behouden en speelde het de wedstrijd uit. Zowel Gijs als Aïsja en Nieuwerkerk scoorde nog waardoor de eindscore op 15-20 kwam.

Het was het collectief van Swift wat verdiend gewonnen had. Waar Stephan, de zussen Zuidweg en gebroeders Gillissen voor de doelpunten zorgden, waren het Dylan Gillissen, Eefje van den Berg en Sanne Oostinga die ondersteunend hun rol vervulde. Daarbij schakelde het drietal verdedigend ook hun opponent uit.

Swift toont stabiliteit en volwassenheid. Verdedigend staat het goed, het tactisch plan wordt uitgevoerd en aanvallend gaat het beter.

Aanstaande zaterdag komt Vriendenschaar op bezoek. De ploeg heeft nog maar 3 punten, maar heeft afgelopen zaterdag knap met 21-14 gewonnen van Valto. De boodschap voor Swift is duidelijk, het zal scherp moeten starten en het gewenste niveau moeten halen.

Swift speelt om 15:30 op de Sprong in Middelburg. Het team van Dennis Plantinga en Mathijs Pagé gaat er alles aan doen om haar zegereeks voort te zetten.[l]