Pech voor EZRC Oemoemenoe

MIDDELBURG - Beide heren teams van Oemoemenoe hebben de laatste tijd nogal pech en moeten roeien met de riemen de ze hebben. Het colts team wist geen winst te behalen maar speelde een goede wedstrijd.

De heren senioren 1 speelden hun wedstrijd op het kunstgrasveld in Den Bosch bij rugby club the Dukes. Oemoemenoe moest wegens werkomstandigheden en blessures een aantal basisspelers missen. Door deze situatie moet coach en trainer Reweti Montgomery aankomende jeugdspelers eerder inzetten dan gepland. Na 30 minuten spelen vinden de Dukes een gaatje in de verdediging van Oemoemenoe (7-0). Na een gewonnen line-out in het 22 meter gebied weten de Dukes wederom te scoren en gaan met een 12-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft komt Oemoemenoe goed terug en kan Leroy kersten scoren (12-5). De tegenstander weet op bijna het einde van de wedstrijd 2x kort achter elkaar te scoren. De stand is 31-5 wanneer Quinten van Dijk met een snelle beweging en een goede rum de tweede try scoort voor de Zeeuwen , 31-10. Er wordt vervolgens nog 5 minuten gespeeld waarin beide partijen niet meer tot scoren weten te komen.
Het tweede team heeft net als het eerste team te kampen met een te kort aan spelers. Ondanks dat feit gaf men niet op en vertrok men vol goede moede naar Breda om daar de strijd aan te gaan met Breda 2. De tegenpartij koos voor de sportieve oplossing. Oemoemenoe werd aangevuld met spelers van Breda 2 zodat er door beide partijen een goede wedstrijd gespeeld kon worden. Oemoemenoe begon wat aarzelend aan de wedstrijd en had tijd nodig om in de wedstrijd te komen en werd door Breda in de eerste 20 minuten goed onder druk gezet. Breda scoorde de eerste punten maar ook Oemoemenoe wist in de tweede helft een paar tries te scoren. De winst was voor Breda met een stand van 29-14 kon de coach toch terug kijken op een sportieve goede wedstrijd

Komend weekend spelen alle senioren teams thuis op sportpark de Sprong te Middelburg. Zaterdag spelen de heren 1 tegen Waterland 1. Zondag spelen zowel de dames als de heren een thuiswedstrijd. Voor het complete programma www.Oemoemenoe.com[l]