Stormvogels 1 weet niet te stunten bij medekoploper

MIDDELBURG - Zaterdag 12 oktober ging Stormvogels 1 op bezoek bij Rust Roest 1. In Eindhoven beleefde de ploeg van trainer Bert Mol een lastige middag. De medekoploper was met 26-10 te sterk.

Ondanks de nederlaag tegen DVS’ 69 1 streed Stormvogels 1 in dat duel voor iedere meter en kon het met een goed gevoel terug kijken op het vertoonde spel. Tegen Rust Roest 1 was het devies dan ook om de lijn door te trekken. Daar was tijdens de eerste minuten niet veel van terug te zien. De thuisploeg liep snel uit naar een zeer ruime voorsprong (7-0). Het duurde lang voordat de ploeg van trainer Bert Mol daar iets tegenover kon zetten en met de rust was het verschil dan ook al groot (12-4).

In de tweede helft streed Stormvogels 1 meer voor de punten en dat leverde meer kansen op dan tijdens het eerste bedrijf. Toch bleek tegenstander Rust Roest 1 een maatje te groot. De ploeg uit Eindhoven bleef makkelijk de korf vinden en liep zo nog verder uit. De scheidsrechter floot bij een 26-10 stand voor het eindsignaal.

Een ruime nederlaag, maar wanneer er eerder in het duel meer strijd was getoond had het verschil mogelijk kleiner geweest. Dat moet dan gebeuren tijdens de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft op het veld. Zaterdag komt namelijk de andere koploper, Vitesse 1, op bezoek. Het duel begint om 15:30 uur. Er speelt nog één ander team van Stormvogels komend weekend. Stormvogels 3 gaat op bezoek bij Blauw Wit (K) 4. Die wedstrijd begint om 12:00 uur.[l]