Agenda

Woensdag 17 oktober

Expositie 'Licht en Beschouwing'

14:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Jo Dumon Tak, schilder van Panorama Walcheren, exposeert in de Osseberg samen met Petra Bouman, porselein Anita Dekker, beelden in brons en steen Frida van Overbeeke, keramiek Tony Dumon Tak, zilverwerk.Expositie is tot zaterdag 20 oktober.

Ontdek Oostkapelle

13:30 | Info KnoopPunt 't Wachtertje

Woensdag 17 en 24 oktober, organiseert Werkgroep Landgoed Wandelingen Oostkapelle (LGWO) een mooie wandeling van ongeveer 1,5 uur door Oostkapelle met een gids. De gids komt zelf uit Oostkapelle. Vertrek om 13.30 vanaf InfoKnoopPunt 't Wachtertje, bij de Dorpskerk. Opgeven kan tot 20.00 uur de avond ervoor via mail info@wroostkapelle.nl, vermeld hierbij uw telefoonnummer. Meer informatie over de gidswandelingen en bewegwijzerde wandelroutes in Oostkapelle kunt u vinden op www.wroostkapelle.nl.

Donderdag 18 oktober

Marcel de Groot

20:30 | Theater de Wegwijzer

In 2016 toerde Marcel de Groot door het land met de voorstelling #HELD. Over een man die, jagend op vonkjes, tot het besef komt dat het thuis is waar het vuur brandt. Het programma werd lovend ontvangen en met zijn lied 'Woordenman' sleepte hij zelfs een nominatie voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht. De Groot nu te zien met nieuw werk, onder de titel DOOR. De held heeft zijn leven op de rit. Die hobbel op de weg? Dat was een beer, niet gezien. Nieuwe liedjes, oudere liedjes, stokoude liedjes, een verhaal, enkele anekdotes. Dat alles dus, en dan ook nog samen met bassist Bart de Ruiter, die onder meer speelde met Fay Lovsky, Ellen ten Damme en in Concordia met Huub van der Lubbe. Voor overige programma zie: www.theaterdewegwijzer.nl

Concert Lange Jan Project

15:00 | Koorkerk

In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project geeft het gerenommeerde duo Ankie Kaljouw, panfluit, en Lenie Stokman, piano, een concert met een mooi en afwisselend programma. Plaats: Koorkerk; donderdag 18 oktober, aanvang 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor het programma van het concert en voor alle activiteiten van het LJP: https://langejanproject.wordpresse.com.

Maand van de Geschiedenis

19:00 | De Drvkkery

In het kader van de Maand van de Geschiedenis en het verschijnen van het boek De Wereldgeschiedenis van Nederland organiseert boekhandel de Drvkkery dit najaar drie geschiedkundige lezingen. Op donderdagavond 18 oktober geeft archeoloog Gerrit Dusseldorp (Universiteit Leiden) een lezing over de Neanderthaler en de Jager Verzamelaar. Aanvang: 19.00 uur. - De andere twee lezingen zijn op donderdag 25 oktober om 19.00 uur in de Drvkkery - Henk Looijesteijn - De VOC en nieuwe utopische werelden; en donderdag 13 december (locatie is nog niet bekend) 19.00 uur - Kim Beerden over Nehalennia.

Foto expositie

10:00 |

Fotoclub FCDD uit Oost Souburg exposeert met 12 portretseries in de ontvangsthal van het ROC, Ravensteijnweg 1, 4337 PG in Middelburg. De portret series bestaan ieder uit 5 foto's waarbij een van onze leden zo persoonlijk mogelijk zijn model in beeld heeft gebracht. De expositie is te zien tijdens kantooruren en zal nog tot februari 2019 te bezichtigen zijn.

Vrijdag 19 oktober

In gesprek met Jan de Vlieger

16:00 | De Drvkkery

Theoloog en schrijver Alain Verheij gaat op vrijdag 19 oktober in gesprek met Jan de Vlieger en publiek over zijn nieuwe boek God en ik. Aanvang: 16.00 uur. Toegang is vrij, gelieve aan te melden. "Het is een soort 'best of' van de Bijbel, geschreven vanuit mijn persoonlijke ervaring én mijn werk als theoloog". Alain Verheij (Rotterdam, 1989) is theoloog en schrijver. Hij is regelmatig te horen op de radio als huisdeskundige bij KRO-NCRV. Vrijdag 19 oktober, de Drvkkery, Markt 51, Middelburg. Inloop: 15.45 uur. Entree: vrije toegang, gelieve te reserveren. Kaartverkoop: vrijkaarten zijn verkrijgbaar in de Drvkkery en online via www.drukkerijmiddelburg.nl/tickets

Zaterdag 20 oktober

Rommelmarkt bij Club Jeu de Boules

9:30 | Club Jeu de Boules

Zaterdag 20 oktober wordt in de hal en op de banen van Club Jeu de Boules aan de Koudekerkseweg 139/141 in Middelburg weer een grandioze rommelmarkt gehouden. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de inrichting van het nieuwe clubhuis. Het hek gaat om 9.30 uur open voor bezoekers en de markt duurt tot ongeveer 15.00 uur. De bar is geopend en daar kan de inwendige mens versterkt worden. De toegang is € 1,= per persoon; dit is tevens een lot voor de verloting. Kinderen gratis. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.cjbm.nl

Brocante & meer in Westkapelle

10:00 | De Boomgaard

Na het succes van de wintereditie in februari bij Brasserie de Boomgaard in Westkapelle wordt er op deze locatie weer een markt georganiseerd. Dit keer in de herfstvakantie. Op zaterdag 20 oktober staat het overdekte plaza-gebouw van vakantiepark de Boomgaard weer vol met leuke kramen tijdens de markt. In meer dan 25 marktkramen worden vintage en brocante artikelen en andere hebbedingetjes verkocht. Ook worden er ter plaatse heerlijke Zeeuwse Babbelaars gemaakt. Er is een indoor speeltuin en ook een buitenspeeltuin met groot springkussen en kabelbaan. Zaterdag 20 oktober van 10.00-17.00 uur, Korte Prelaatweg 4, 4361 JM, Westkapelle. Meer info: www.brasseriedeboomgaard.nl.

Orgelconcert in Arnemuiden

20:00 | Gereformeerde Kerk

Zaterdag 20 oktober hoopt de bekende organist Evert van de Veen weer een concert te geven op het orgel van de Gereformeerde Kerk te Arnemuiden (Kerklaan). E r zal dan muziek van J.S. Bach ten gehore worden gebracht (o.a. Preludium en Fuga in c-moll, BWV 546) maar ook componisten als G.F. Händel, C. Franck en enkele andere , minder bekende, componisten komen aan bod. Aan het begin en het eind van het concert worden koraalwerken van Klaas-Jan Mulder gespeeld. Het concert in Arnemuiden begint om 20.00 uur.

Zondag 21 oktober

Dankviering voor het gewas

10:30 | Sint-Augustinuskerk

Elk na- en voorjaar levert onze aarde weer voedsel op. Het is een oeroude traditie om het eerste van wat we ontvangen, aan God aan te bieden. Tijdens deze dankviering zullen we tijdens het verzamelen van de gaven ook voedsel naar het altaar brengen, dat we aan God aanbieden. Na de viering brengen we het voedsel naar de voedselbank. Neemt u ook wat mee? De eucharistieviering vindt zondag 21 oktober plaats in de kerk aan de Zuidsingel 70 in Middelburg en begint om 10.30 uur.

Woensdag 24 oktober

Ontdek Oostkapelle

13:30 | Info KnoopPunt 't Wachtertje

Woensdag 17 en 24 oktober, organiseert Werkgroep Landgoed Wandelingen Oostkapelle (LGWO) een mooie wandeling van ongeveer 1,5 uur door Oostkapelle met een gids. De gids komt zelf uit Oostkapelle. Vertrek om 13.30 vanaf InfoKnoopPunt 't Wachtertje, bij de Dorpskerk. Opgeven kan tot 20.00 uur de avond ervoor via mail info@wroostkapelle.nl, vermeld hierbij uw telefoonnummer. Meer informatie over de gidswandelingen en bewegwijzerde wandelroutes in Oostkapelle kunt u vinden op www.wroostkapelle.nl.

Verkoping

14:00 | Ter Hoogekerk

Op dinsdagmiddag 24 oktober houdt de vrouwenvereniging Persis een verkoping van 2 tot half 5 in de Ter Hoogekerk aan de Willem Teelinckstraat in Middelburg. Er is van alles te koop: van zelfgemaakte spullen tot mooie boeken. Er is een gezellige koffiehoek en voor de kinderen is er een strippenkaart te koop waarmee ze leuke dingen kunnen doen en lekkers krijgen. Hartelijk welkom!

Hurgronje lezingen

15:00 | Zeeuws Museum

Hurgronje-lezingen worden gehouden ism de Werkgroep Cultuurhistorie van het Zeeuws Genootschap. Woensdag 24 oktober 15.00 tot 17.00 uur door Drs. Gaila Jehoel (Universiteit van Amsterdam), Het culturele netwerk van Jan van Scorel. Deelname is gratis, u betaalt alleen entree voor het Zeeuws Museum. Reserveren via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl of tel. 0118 653000. Locatie: Zeeuws Museum, Abdijplein, Middelburg.

Lezing over Jacob Roggeveen

20:00 | Bibliotheek van Zeeland

De Heemkunsige Kring Walcheren organiseert op woensdag 24 oktober een lezing over de in Middelburg geboren ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen, die onder meer het Paaseiland in de Stille Oceaan ontdekte. De lezing wordt gehouden door Arnoud van der Vorst, die over het leven van Jacob Roggeveen een boek schreef. De lezing vindt plaats in de aula van de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg, aanvang 20:00 uur. Toegang voor leden van de Heemkundige Kring is gratis.