Chris Ruff met bal.  FOTO RIEN PAARDEKOPER
Chris Ruff met bal. FOTO RIEN PAARDEKOPER Rien Paardekoper

Winst voor beide senioren heren teams van EZRC Oemoemenoe

MIDDELBURG - Oemoemenoe heren 1 (Ere-klasse) wonnen afgelopen zaterdag van Waterland 1 en de Heren 2 (Derde klasse Zuid-West) wonnen van de studenten uit Delft. Twee spannende wedstrijden met een mooi eindresultaat van beide teams. De tegenstander van de Dames had helaas afgezegd en de jeugdteams waren i.v.m. de herfstvakantie allemaal vrij.

Na bijna 10 minuten speeltijd opent de tegenstander met een penalty kick op de palen de score, 0-3. Met nog meer dan genoeg speeltijd is er nog van alles mogelijk maar dan is het wel zaak dat Oemoemenoe haar eigen spel blijft spelen. Oemoemenoe komt meer en meer in het spel en bij een ruck situatie is het Leroy Kersten die de verdediging van Waterland weet te omzeilen en zo een mooie try scoort. TeAho Morrice benut de conversie en zo komt Oemoemenoe op voorsprong te staan (7-3). Na een onreglementaire actie van de tegenstander wordt de sfeer grimmiger, kort daarop ontstaat er een opstootje met als gevolg dat beide ploegen met 14 man verder moeten. Na rust weten de voorwaartsen de bal te veroveren en met een mooie side step en de daarop volgende run scoort Yedney America de tweede try, Joey Luitwieler benut de conversie. De daarop volgende penalty op de palen wordt helaas gemist, stand 14-3. De derde try is ook weer voor Yedney America die de driekwart lijn goed weet te omzeilen, 21-3. Waterland weet echter oemoemenoe op het verkeerde been te zetten, 21-10. In de laatste minuten is het wederom Leroy Kersten die try nummer 4 scoort, het bonuspunt (vier tries) en de winst zijn binnen. Eindstand 28-10.

Tweede heren team

Het tweede heren team van Oemoemenoe bond de strijd aan met de studenten van Delft. Na goed voorwaarts werk is het Danny Minderhoud die de eerste try scoort, Werner Hoogesteger benut de conversie (7-0). Delft weet kort daarop de lijn goed uit te spelen en scoren zo een try in de uiterste hoek (7-5). Joshua Franzen scoort de volgende try waardoor Oemoemenoe met een 14-5 voorspring de rust ingaat. De wedstrijd gaat in de tweede helft mooi gelijk op, daar de volgende try voor Delft is waarnaar vervolgens Oemoemenoe vanuit een ruck scoort, Daniel Koenen drukt de try. (19-10) Oemoemenoe is oppermachtig in de scrum en weet dit goed te benutten. Een snelle actie van de scrumhalf, Jeroen Klemann, levert een mooie try op (26-10) Delft weet echter middels een goede aanval vanuit de driekwarten de volgende try te scoren om vervolgens dit staaltje nog 2x te herhalen. En zo staat oemoemenoe in de laatste 10 minuten ineens achter (26-29). Delft probeert balbezit te houden wat goed lukt totdat er een overtreding wordt begaan door Delft. Oemoemenoe kiest voor de scrum en weet zo met een bijna push over scrum een try te scoren. Danny Minderhoud pakt de bal net voor de try line goed op, de conversie is raak, 33-29. Delft herpakt zich uitstekend en het ziet er even naar uit dat Oemoemenoe alsnog de zwaar bevochten winst uit handen geeft. Delft weet een aantal keren bijna door de verdediging van Delft heen te breken maar gelukkig voor de Zeeuwen hebben de studenten te weinig speeltijd nog over om tot scoren te kunnen komen en zo sluit Oemoemenoe het weekend af met wederom een mooie winstpartij en blijft de stand 33-29.

Programma

De komende twee weken spelen de senioren heren en dames nog 2 wedstrijden voordat er een kleine rustpauze is. Voor het complete programma ook van de jeugd, www.oemoemenoe.com[l]