Ontdek Oostkapelle op woensdag 24 oktober.
Ontdek Oostkapelle op woensdag 24 oktober. Foto:

AGENDA

Foto expositie

10:00 |

Fotoclub FCDD uit Oost Souburg exposeert met 12 portretseries in de ontvangsthal van het ROC, Ravensteijnweg 1, 4337 PG in Middelburg. De portret series bestaan ieder uit 5 foto's waarbij een van onze leden zo persoonlijk mogelijk zijn model in beeld heeft gebracht. De expositie is te zien tijdens kantooruren en zal nog tot februari 2019 te bezichtigen zijn.

Woensdag 24 oktober

Ontdek Oostkapelle

13:30 | Info KnoopPunt 't Wachtertje

Woensdag 17 en 24 oktober, organiseert Werkgroep Landgoed Wandelingen Oostkapelle (LGWO) een mooie wandeling van ongeveer 1,5 uur door Oostkapelle met een gids. De gids komt zelf uit Oostkapelle. Vertrek om 13.30 vanaf InfoKnoopPunt 't Wachtertje, bij de Dorpskerk. Opgeven kan tot 20.00 uur de avond ervoor via mail info@wroostkapelle.nl, vermeld hierbij uw telefoonnummer. Meer informatie kunt u vinden op www.wroostkapelle.nl.

Hurgronje lezingen

15:00 | Zeeuws Museum

Hurgronje-lezingen worden gehouden ism de Werkgroep Cultuurhistorie van het Zeeuws Genootschap. Woensdag 24 oktober 15.00 tot 17.00 uur door Drs. Gaila Jehoel (Universiteit van Amsterdam), Het culturele netwerk van Jan van Scorel. Deelname is gratis, u betaalt alleen entree voor het Zeeuws Museum. Reserveren via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl of tel. 0118 653000. Locatie: Zeeuws Museum, Abdijplein, Middelburg.

Lezing over Jacob Roggeveen

20:00 | Bibliotheek van Zeeland

De Heemkunsige Kring Walcheren organiseert op woensdag 24 oktober een lezing over de in Middelburg geboren ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen, die onder meer het Paaseiland in de Stille Oceaan ontdekte. De lezing wordt gehouden door Arnoud van der Vorst, die over het leven van Jacob Roggeveen een boek schreef. De lezing vindt plaats in de aula van de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg, aanvang 20:00 uur. Toegang voor leden is gratis.

Donderdag 25 oktober

Longpunt Zeeland

14:00 | SVRZ 't Gasthuis

Op donderdagmiddag 25 oktober wordt er in Middelburg een Longpunt georganiseerd. Op het programma staat: ”Nieuwe tips en trucs voor inhalatiemedicatie”. De gastspreker zijn mv. M. Zaagman, zorggroep Periscaldes en mv. D. Lorier, SVRZ ’t Gasthuis, longverpleegkundige. De informatie bijeenkomst begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. U bent welkom vanaf 13.30 uur. Locatie: SVRZ ’t Gasthuis, Noordpoortplein 2, 4331 RN. Gratis parkeren, aan de achterzijde. Wij verzoeken u om geen geurtjes tijdens deze bijeenkomst te gebruiken.

Workshop Vind sneller (ander) werk!

14:00 | Bibliotheek van Zeeland

Een goed cv vergroot je kans op een baan. Je wordt eerder uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. In de workshop ga je samen met anderen aan de slag om je cv te verbeteren. Deze meet-up is georganiseerd in samenwerking met Stichting DeBroekRiem. Belangrijk: neem tijdens de workshop je eigen cv mee! ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, Middelburg. Donderdag 25 oktober van 14.00-16.00 uur. Aanmelden en info: bij Henk Kosters via media-educatie@dezb.nl of 0118-654301 (ma, di, do, vr). Beperkte deelname, vol = vol. Kosten: gratis.

Concert pianist

15:00 | Koorkerk

In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project ontvangen we op donderdag 25 oktober met heel veel plezier de pianist Edgar van Boven met een prachtig programma. Koorkerk, aanvang: 15.00 uur, toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor alle activiteiten van het LJP: https://langejanproject.wordpress.com

Orgelconcert

20:00 | Sint-Augustinuskerk

De wereld beroemde musicus Ton Koopman geeft op donderdag 25 oktober een orgelconcert in de St. Augustinuskerk te Middelburg, aanvang 20 uur. Het programma vermeldt werken van o.m. Bach, C.P.E. Bach en Scarlatti.

Vrijdag 26 oktober

Presentatie weer en wolken

19:30 | Kasteel van Batavia

'Weer en Wolken in Westkapelle', de presentatie die Niek van Andel geeft over de mooie luchten en het weer in Westkapelle. De uit Almkerk afkomstige Niek is van kinds af aan 'helemaal gek van Westkapelle' en maakte mooie foto's van de bijzondere luchten. Restaurant Kasteel van Batavia, Zuidstraat 143 te Westkapelle, vrijdagavond 26 oktober, 19.30 uur. Toegang gratis.

Lezing Natuurkundig Gezelschap

20:00 | Bibliotheek van Zeeland

Prof. Kloosterman van de TU Delft houdt een lezing over Thorium reactoren. Vrijdag 26 oktober om 20:00 in ZB|Planburo en Bibliotheek van Zeeland. Toegang leden en studenten gratis. In deze voordracht zal de spreker ingaan op de principes van kernsplijting als energiebron. www.ngm1780.nl

Zaterdag 27 oktober

Kledingbeurs St. Laurens

10:00 | Leliëndaalseweg

Kledingbeurs St. Laurens aan de Leliëndaalseweg nummer 5, stopt er na bijna 30 jaar mee, de allerlaatste verkoopdag is op: Zaterdag 27 oktober van 10.00-14.00 uur De opbrengst van deze dag gaat volledig naar de stichting Juntos Contigo in Nicaragua. Er worden ook boeken verkocht. www.juntoscontigo.com

Klavecimbelconcert N8vandeN8

21:00 |

Op zaterdagavond 27 oktober is er in het kader van de N8vandeN8 een klavecimbelconcert bij kaarslicht in één van de stijlkamers van het prachtige pand aan op Koepoortstraat 6. Klavecinist André Poortvliet speelt muziek van Franse barokcomponisten zoals Couperin, Marchand, Rameau, Forqueray en Duphly. Het concert begint om 21.00 uur. Adres: Koepoortstraat 6, 4331 SL, Middelburg. Reserveren van kaarten is mogelijk via consortofvoices@gmail.com

Rondleiding buitenplaats Ter Hooge

10:00 | Parkeerplaats Breeweg

Rondleiding in de buitenplaats Ter Hooge aan de Koudekerkseweg. Het huidige kasteel zelf dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van een kasteel dat daar al in de 13de eeuw is gebouwd. IVN Walcheren organiseert ook dit jaar weer een aantal excursies door landgoed Ter Hooge rondom verschillende thema's. Aanmelding vooraf is niet noodzakelijk. De excursies starten op de parkeerplaats op de Breeweg ter hoogte van kaasboerderij Pitteperk. Het programma is als volgt: zaterdag 27 oktober, vertrek 10.00 uur, thema: Herfstkleuren; zaterdag 1 december, vertrek 10.00 uur, thema: Winterse rust.

Nacht van de Nacht

19:00 | Speelhof Hoogerzael

Op het terrein van Speelhof Hoogerzael klinken bij het vallen van de avond allemaal dierengeluiden in het bos. Kinderen mogen om 19.00 uur meedoen met het dierengeluidenspel en proberen om alle dieren te vinden. Wie klaar is met zoeken kan bij het kampvuur genieten van marshmallows en warme cholcolademelk. 's Middags vanaf 16.00 uur is er een knutselworkshop om alvast in de sfeer te komen. Deelname is gratis.

Zondag 28 oktober

Gesprek op de zondagmorgen

10:00 | Doopsgezinde kerk

Zondag 28 oktober om 10 uur is de filosoof Aldo Houterman (1981) de gast in het Gesprek op de Zondagmorgen in de Doopsgezinde kerk, Lange Noordstraat, te Middelburg. Thema van het gesprek is 'Zorg', zowel als maatschappelijke voorziening als kenmerk van menselijke relaties. De toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage ter dekking van de kosten is zeer welkom.

Dinsdag 30 oktober

Bijbelquiz

20:00 |

Bijbelquiz: Ook dit jaar wordt de traditionele Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap weer gehouden en wel op dinsdag 30 oktober in de Hofpleinkerk te Middelburg (Hofplein 13). De quiz begint om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur staan koffie en thee gereed). U bent van harte uitgenodigd om deze gezellige en leerzame avond bij te wonen. U kunt op 2 manieren deelnemen: Individueel (aanmelden vooraf is dan niet nodig), in een team van 5 personen (hiervoor kunt u zich maandagmiddag 29 oktober opgeven via: hennyvaane@gmail.com) U bent uiteraard ook als gast (zonder deelname aan de quiz) van harte welkom. Deze avond is er ook een boekentafel namens het NBG. U kunt dan o.a. kennis maken met de onlangs gepresenteerde nieuwe uitgaven van het NBG. Aan de uitgang is er een collecte ten bate van het NBG met als doel "Bijbels voor Kenia".

Woensdag 31 oktober

Lezing

19:00 | Bibliotheek van Zeeland

Op 31 oktober organiseert The Theosophical Society Point Loma- Blavatskyhouse een lezing over 'De Borobudur en de Buddha'. Leef om de mensheid ten zegen te zijn! De lezing begint om 19.30 uur in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de lezing eindigt om circa 21.45 uur. Toegang vrij. Meer informatie: www.blavatskyhouse.org of bel (0118) 643908, 06 27234368 . De lezing is ook via de Audio-Video-service verkrijgbaar. U kunt deze bestellen via de website of in de zaal.

Op zaterdag 27 oktober is er weer een rondleiding op Buitenplaats Ter Hooge. FOTO INEKE DE JONG
Zondag 28 oktober is Aldo Houterman de gast in het Gesprek op de Zondagmorgen in de Doopsgezinde kerk.