De ijsbaan in Middelburg is al jaren een populaire attractie in de wintermaanden. FOTO ANNET EEKMAN
De ijsbaan in Middelburg is al jaren een populaire attractie in de wintermaanden. FOTO ANNET EEKMAN Foto:

IJsbaan Middelburg krijgt een reuzenrad

MIDDELBURG - De ijsbaan op de Markt in Middelburg wordt uitgebreid. Er komt vijftig vierkante meter ijs bij, de curlingbaan wordt overdekt en verplaatst en eind december staat er tien dagen lang een reuzenrad naast de ijsbaan. Dat heeft ijsbaanexploitant Patrick Gabriëlse vorige week bekend gemaakt.

DOOR EDWIN MIJNSBERGEN

De ijsbaan in Middelburg, die deel uitmaakt van het programma van Middelburg Winterstad, is tijdens deze editie geopend van 28 november tot en met 13 januari. Op 23 november wordt gestart met de opbouw en de officiële start van Middelburg Winterstad is op 1 december.

Net als in voorgaande jaren worden er continu activiteiten georganiseerd op en rondom de ijsbaan, die dit jaar 50 vierkante meter groter zal zijn dan voorheen. De extra meters worden benut voor uitbreiding van de curlingbaan, die naar de schaduwkant van de Markt wordt verplaatst. De baan wordt nu ook overdekt en overdag gebruikt als krabbelbaantje voor de allerkleinste bezoekers.

Kerstpakketten

Een van de grootste evenementen is de jaarlijkse ontmoetingsdag voor medewerkers en cliënten van Arduin, Orionis Walcheren en Zorgstroom, die wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente, de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) en Stichting Evenementen Middelburg (SEM).

'Een dag vol optredens en demonstraties'

Op die dag worden ook kerstpakketten verstrekt in de vorm van munten die kunnen worden besteed bij Middelburgse ondernemers die zijn aangesloten bij de VOM. Op 15 december is er een grote spektakeldag van De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB), die de ijsbaan in Middelburg heeft aangewezen als één van de tien zogenoemde A-banen. Het is een dag vol optredens en demonstraties, die twee dagen later een vervolg krijgt met een ontmoetingsdag voor bewoners van alle Middelburgse huizen van SVRZ.

Daarnaast zijn er nog talloze kleinere evenementen, zoals een silent-ijsdisco op 23 december en een week vol clinics met bekende schaatsers, in de week na de kerstvakantie.

Muntjes

In de periode van 21 tot en met 30 december staat er achter de ijsbaan een reuzenrad. Eerder stond het onder meer op muziekfestival City of Dance. Middelburgse horecazaken die dat willen kunnen kortingsmuntjes voor hun klanten krijgen waarmee ze niet vier maar drie euro betalen voor een ritje.

Verwachting

De rest van de programmering van Middelburg Winterstad wordt later bekendgemaakt. Het is de verwachting dat een groot deel van de horeca eind november ook begint met het inrichten van de winterterrassen. Mogelijk doen er deze editie meer horecazaken mee dan in voorgaande jaren.

Programma

Het programma komt beschikbaar op www.zeelandhoudtvanschaatsen.nl en www.middelburgwinterstad.nl.[l]

Patrick Gabriëlse. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN