Bevers spelen lasergame.
Bevers spelen lasergame. Foto: Ewout Kesteloo

De Valkeniers Koudekerke pakken groot uit met JOTA-JOTI

KOUDEKERKE - Dit weekend stond het bij Scouting De Valkeniers in Koudekerke weer bol van de activiteiten. Het jaarlijkse JOTA-JOTI stond op het programma. Dit jaar bestond dat uit een groot puzzelspel in en rond Koudekerke, lasergamen rondom het gebouw en contact leggen met scouts over de hele wereld.

Wat is JOTA-JOTI?

Tijdens de JOTA-JOTI (Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet) maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, chatten. Zo komt de hele wereld samen in clubhuizen in heel Nederland!

De Valkeniers doen al heel lang mee met deze wereldwijde activiteit. Zo werd vorig jaar onder andere een levend Donkey Kongspel gebouwd voor en door scouts.

JOTA-JOTI dit jaar

Dit jaar was het landelijke thema “Expedition Cosmos”. Scouting De Valkeniers gaf hieraan haar eigen draai. Deze editie speelden meer dan 20 jongeren een groot spel in en rond Koudekerke waarbij puzzels moesten worden opgelost. Ook werd er een enorm lasergame parcours opgebouwd. Dit jaar was er ook aandacht voor virtual reality en konden heel veel klassieke game computers worden geprobeerd. Een kleine groep jonge vrijwilligers heeft hiermee weer een mooie activiteit neergezet voor meer dan 70 jonge Valkeniers. [l]