Open dag Zeeuws Archief over dorst en drinkgewoonten

MIDDELBURG - De geschiedenis van dorst en drinkgewoonten in Zeeland staat centraal tijdens de open dag van het Zeeuws Archief, zaterdag 3 november 2018, van 9.00 tot 17.00 uur. Voor iedereen die meer te weten wil komen over zijn voorouders is er de beurs ‘Allemaal Familie’ over stamboomonderzoek, een samenwerking van HCC! genealogiedag en de Genealogische Contactdag Zeeland. Zo’n twintig standhouders uit Nederland en Vlaanderen helpen beginnende onderzoekers op weg en gevorderden verder.

Onder de noemer ‘Dorst. Wat dronken de Zeeuwen?’ serveert het Zeeuws Archief, zaterdag 3 november, een rijkelijk gevuld programma over dorst en drinkgewoonten in Zeeland. Het programma is van 9.00 tot 17.00 uur. Het volledige programma is te vinden op de website van het Zeeuws Archief.


Beurs 'Allemaal Familie'
Stamboomonderzoek is het blootleggen van verwantschap in verre tijden. Op zoek naar je voorouders maak je een reis naar andere tijden in soms verre oorden; veel Zeeuwen emigreerden of werkten overzee. Over alles wat met stamboom- of genealogisch onderzoek te maken heeft, ook of juist op het gebied van computers en internet, daarover gaat de beurs ‘Allemaal Familie’, een samenwerking van HCC!genealogiedag en de Genealogische Contactdag Zeeland. Een twintigtal standhouders uit Nederland en Vlaanderen presenteert zich en helpt beginnende onderzoekers op weg en gevorderden verder. De organisatoren zijn: HCC!genealogie, afdeling van HCC, vereniging voor computergebruikers; Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) afdeling Zeeland; Genealogisch Centrum Zeeland (GCZ). De beurs maakt deel uit van het programma van de open dag in het Zeeuws Archief. Hofplein 16, Middelburg.[l]