Lichtbrigade 2017.
Lichtbrigade 2017. Bert Huige

Repair Café Middelburg houdt de ANWB lichtbrigade actie

MIDDELBURG - Afgelopen winter heeft 67% van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht*. Daarom komt Repair Café Middelburg samen met de ANWB Lichtbrigade in actie om te zorgen dat de kinderen en hun ouders met goede fietsverlichting op pad gaan. Fietsverlichting is erg belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20%.

Het Repair Café Middelburg en de ANWB vinden het belangrijk dat de kinderen en hun ouders veilig naar school, sportclub, muziekles enzovoorts kunnen fietsen. Helemaal in de wintertijd als de dagen korter worden.

Fietsverlichtingsactie

Het Repair Café Middelburg heeft van de ANWB Lichtbrigade een toolkit gekregen o.a. de fietsverlichting van leden en niet leden te controleren en eventueel (gratis) te repareren. De fietsverlichtingsactie voert het Repair Café Middelburg op 3 november samen met vrijwilligers uit. Voor de kinderen ligt er een klein presentje klaar dat is geschonken door Veilig Verkeer Nederland. Op deze dag kunt u ook terecht met uw kapotte spullen. Onze reparateurs staan op deze dag voor u klaar en repareren hier tegen materiaalkostprijs uw koffiezetter, stofzuiger, kleding, maar ook uw fiets. Wij houden deze dag tijdens de Repair Café Middelburg bijeenkomst bij Bowling en partycentrum “De Kruitmolen” van 10:00 tot 14:00 uur.

ANWB Lichtbrigade

Vanaf 1 oktober organiseert de ANWB Lichtbrigade met de hulp van circa 11.00 vrijwilligers meer dan 2.600 acties door het hele land op basisscholen en middelbare scholen, clubs en verenigingen.

Meer weten over dit maatschappelijke initiatief? Kijk voor meer informatie over de ANWB Lichtbrigade: anwb.nl/lichtbrigade of www.repaircafemiddelburg.nl. [l]