Wolf ensemble
Wolf ensemble

Een betoverende Mozart in Middelburg

MIDDELBURG - Op 9 november om 20.00 uur treedt het uit België afkomstige WOLF ensemble op in de St. Augustinuskerk te Middelburg met een programma rondom het klarinetkwintet van W.A. Mozart.

WOLF is een Belgisch blazerscollectief, opgericht in 2012. Ze specialiseren zich in het klassieke repertoire, gebracht op historische instrumenten of kopieën ervan. De specificiteit en de speelwijze van de oude instrumenten zijn de leidraad in hun benadering van de 18de- en 19de-eeuwse kamermuziek. De leden van WOLF verdienden stuk voor stuk hun sporen bij de meest vooraanstaande binnen- en buitenlandse ensembles. WOLF gaf afgelopen jaren zeer goed gewaardeerde optredens in onder andere Midis- Minimes Festival Brussel, Festival de Wallonie, Automne Musical de Spa, Eupen Musik Marathon en Miryzaal Gent.

Meesterwerk
Het beroemde klarinetkwintet is een meesterwerk dat je een keer live gehoord moet hebben. Eric Hoepich schrijft hierover: ‘Het kwintet is een laat werk van Mozart en belichaamt zijn maturiteit, zijn diepgang, zijn levenservaring en misschien ook een voorgevoel van een andere wereld die niet lang op zich zou laten wachten. Kamermuziek voor een blaasinstrument en strijkers nam vaak de vorm aan van een mini concerto waarin de blazer als een solist werd begeleid door eenvoudige strijkerspartijen. Mozart gooit het in dit werk over een heel andere boeg. Hij laat elk instrument zijn eigen bijzondere rol spelen in een perfect evenwichtig geheel. Een voor één duiken de instrumenten op om hun deel van het verhaal te vertellen. Net als personages in een mini opera met zijn verhaallijn, mise-en-scène, helden en slechteriken’.
Het concert vindt plaats op 9 november om 20.00 uur in de St-Augustinuskerk (vml. Lutherse kerk), Zuidsingel 70, Middelburg. Entree tot 12 jaar gratis. Meer informatie en reserveren: info@incantoconcerten.nl / www.incantoconcerten.nl [l]