De Natuurwerkdag is voor jong en oud. FOTO IMAN FASE
De Natuurwerkdag is voor jong en oud. FOTO IMAN FASE Foto: Iman Fase

Zaterdag Natuurwerkdag

MIDDELBURG - De jaarlijkse Natuurwerkdag vindt zaterdag (3 november) plaats. Op 27 Zeeuwse locaties kan jong en oud de handen uit de mouwen steken in de natuur. Op Walcheren zijn er op 9 plaatsen activiteiten.

VAN ONZE REDACTIE

De provinciale Landschapsbeheerorganisaties, zoals stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ), organiseren de Natuurwerkdag voor de achttiende keer. Stichting Landschapsbeheer Zeeland richt zich sinds 1982 op het beheer en de ontwikkeling van het Zeeuwse cultuurlandschap. Hiervoor werkt SLZ met veel vrijwilligers en bewonersparticipanten.
Op de Natuurwerkdag zijn er in heel Nederland op 560 plaatsen werkzaamheden te verrichten. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld helpen met wilgen knotten in hun buurt, maar er zijn ook andere klussen. Op Walcheren zijn er negen locaties met activiteiten.

Middelburg

In de gemeente Middelburg kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor klussen aan de Blikkendijk in Arnemuiden en bij het beleefpark in het dorp. In Middelburg zijn jong en oud welkom in de Laan van Nieuwenhove, het Erasmuspark, speelhof Hoogerzael en langs het Stromenpad.

Veere
In de gemeente Veere zijn er activiteiten in natuurgebied Oranjezon (vol) en op landgoed Schoonoord bij Oostkapelle.


Vlissingen
In de gemeente Vlissingen kunnen vrijwilligers wilgen knotten aan de Louwerses Wegeling in Ritthem.

Zaag

'Als je een zaag of spa kunt vasthouden kun je al deelnemen en je hoeft geen lid te zijn van bijvoorbeeld een natuurvereniging', laat SLZ weten. Meedoen is vrijblijvend. De natuurorganisaties zijn dankbaar voor alle vrijwillige inzet. 'Op elke locatie zijn ervaren vrijwilligers aanwezig die helpen. Het is niet alleen leerzaam, leuk en gezond om mee te doen, maar ook goed voor de natuur.'

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het aanmelden en een overzicht van de locaties op www.natuurwerkdag.nl.[l]