Mantelzorgers ontmoeten elkaar tijdens het mantelzorgdiner.
Mantelzorgers ontmoeten elkaar tijdens het mantelzorgdiner. Foto: Rene Oudshoorn

Mantelzorgers ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte

MIDDELBURG - Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Middelburg organiseert in samenwerking met SVRZ 't Gasthuis op dinsdag 13 november een diner voor mantelzorgers. Het diner vindt plaats in de week van de Dag van de Mantelzorg (10 november). Locatie is SVRZ 't Gasthuis op Noordpoortplein 2 in Middelburg. Met dit feestelijke diner wil Resto VanHarte mantelzorgers een leuk avondje uit bieden. Zij kunnen gratis aanschuiven bij het driegangendiner. Tijdens deze avond zal Manteling ook aanwezig zijn om uitleg en informatie te geven over mantelzorg. Bent u mantelzorger en wilt u andere mantelzorgers ontmoeten? Kom dan vooral langs en eet gezellig mee!

Eén op de drie Nederlanders gaven in 2016 mantelzorg. 750.000 mantelzorgers geven zowel langdurig als intensief hulp (bron: website Mezzo), Bijna één op de tien van hen voelt zich zwaar belast. Met de mantelzorgdiners wil Resto VanHarte mensen die zorgen voor een ander steun bieden. In het Resto komen zij in contact met andere mantelzorgers en met lokale hulporganisaties. Hier krijgen ze inzicht in lokale voorzieningen zodat zij in de toekomst hun werk (nog) beter doen. In Middelburg wordt het mantelzorgdiner mede mogelijk gemaakt door Rabobank Walcheren/Noord-Beveland.

Schuif gezellig aan!

Mantelzorgers kunnen gratis aanschuiven voor het diner. Inloop is om 17.30 uur. Het diner start om 18.00 uur. Graag van tevoren reserveren via m.devlieger@restovanharte.nl Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer dan zo snel mogelijk, want vol=vol.

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto's zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt. [l]