foto KOV
foto KOV niet van toepassing

Concert Koninklijke Oratoriumvereniging

MIDDELBURG - De Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg zingt tijdens haar najaarsconcert drie prachtige werken van resp. Vivaldi, Bach en Händel.

Vivaldi componeerde drie Gloria’s waarvan het in 1715 geschreven en door het oratoriumkoor uit te voeren Gloria in D-groot, het bekendste is. Een prachtig ingetogen én opgewekte jubelzang. Het Magnificat is Bachs eerste grote koorwerk en een van zijn weinige vocale werken op Latijnse tekst. Na verschillende bewerkingen waardeerde Bach zijn Magnificat op tot een liturgisch repertoirestuk.

Te Deum
Tijdens de Oostenrijkse Successieoorlog versloeg het Engelse leger onder directe aanvoering van King George II, het Franse leger in de slag bij Dettingen (D). Voor de Engelse koning reden om George F. Handel de opdracht te geven een feestelijk en ambitieus nieuw koorwerk te schrijven, compleet met trompetten en pauken. Dit speciale Te Deum hoort natuurlijk militaristisch te klinken maar het kent ook veel prachtig warme en melodieuze passages voor zowel koor en orkest als voor de solisten.

Programma
Te Deum for the Victory at the Battle of Dettingen, George Frideric Handel (1685-1759); Gloria, Antonio Lucio Vivaldi (1678-1741); Magnificat BWV 243, Johann Sebastian Bach (1685-1750). Uitvoerenden: Marlotte van ’t Hof, sopraan; Charlotte Stoppelenburg, alt; Leon van Liere, tenor; Bas Kuijlenburg, bas; Jos Vogel, orgel. Koninklijke Oratorium Vereniging Middelburg i.s.m. Holland Symfonie Orkest o.l.v. Arno van Wijk. Voor meer info: https://www.oratoriummiddelburg.nl/ Kaartverkoop: kovconcert@zeelandnet.nl [l]