AGENDA

Woensdag 7 november

Foto expositie

10:00 |

Fotoclub FCDD uit Oost Souburg exposeert met 12 portretseries in de ontvangsthal van het ROC, Ravensteijnweg 1, 4337 PG in Middelburg. De portret series bestaan ieder uit 5 foto's waarbij een van onze leden zo persoonlijk mogelijk zijn model in beeld heeft gebracht. De expositie is te zien tijdens kantooruren en zal nog tot februari 2019 te bezichtigen zijn.

Expositie 'Glansrijk'

14:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Els van Baarle, textielkunst - Vien 'tHuc, gouaches uit Vietnam - Jan Kettelerij, beelden in steen - Martine Knoppert, glaskunst - Simon Woudwijk, beelden in brons - Ineke IJzerman, zilver. Boerderijgalerie de Osseberg, t/m zaterdag 15 december.

Donderdag 8 november

Lezing

19:30 | Museum Veere

Lezing: De Stichting Veere bestaat al meer dan 70 jaar (opgericht 1945) en heeft als doel het herstel, behoud en verbetering van haar stadsschoon. Op donderdag 8 november houdt de stichting een lezing met als onderwerp 'Veere door de eeuwen heen', in de beeldenzaal van de Schotse huizen (Museum Veere) De lezing wordt gegeven door twee Walcherse archeologen, drs. B. Meylink en drs B. Silkens. Donateurs en gasten zijn uitgenodigd om vanaf 19.30 uur aanwezig te zijn. Er zijn voor historisch geïnteresseerden nog een aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden via email: stichtingveere@gmail.com.

Vrijdag 9 november

Expositie 'Glansrijk'

14:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Els van Baarle, textielkunst - Vien 'tHuc, gouaches uit Vietnam - Jan Kettelerij, beelden in steen - Martine Knoppert, glaskunst - Simon Woudwijk, beelden in brons - Ineke IJzerman, zilver. Opening zaterdag 3 november 14.30 uur. De kunstenaars introduceren hun werk. Aan de vleugel: Renata Sadova. Boerderijgalerie de Osseberg, zaterdag 3 november t/m zaterdag 15 december.

Tentoonstelling met vogels, schilderijen en planten

20:00 | De Zandput

De Vogelliefhebbers uit Vlissingen en De Nachtegaal in Domburg organiseren weer het Open Walchers Kampioenschap op 9 en 10 november in de grote zaal van verenigingsgebouw De Zandput in Serooskerke, Zandput 5. Er zijn volop verschillende soorten vogels te zien. Tussen de vele planten staan niet alleen de vogels opgesteld, maar laten 7 exposanten ook hun schilderijen, tekeningen, e.d. zien van uiteen lopende onderwerpen.De tentoonstelling is geopend op vrijdag 9 november van 20.00 tot 22.00 uur en zaterdag 10 november van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Zaterdag 10 november

Cadeaumarkt Dorpshuis Nimmerdor

10:00 | Dorpshuis Nimmerdor

De feestdagen komen er weer aan. Bent u op zoek naar mooie cadeautjes voor sinterklaas of kerst? Of gewoon zomaar een cadeau voor uzelf? Kom dan zaterdag 10 november van 10.00 uur tot 17.00 uur naar het dorpshuis Nimmerdor in Grijpskerke. Gezellige kramen, heerlijk eten en drinken tegen een betaalbaar tarief. Voor alle leeftijden is er wat moois; exclusieve kerstversiering, brocante, sieraden, playmobil, speelgoed, parfum, baby artikelen, houten beelden, Budha beelden, natuurlijke zeepjes en nog veel meer. Er zijn ruim 45 standhouders. Gratis toegang.

Winterfair

10:00 | Hof 't Seijs

Winterfair: Zaterdag 10 november, van 10.00 tot 16.00 uur, is er een winterfair in en rond Hof 't Seijs, Griffioenstraat, Middelburg. Op de fair zijn kramen met onder meer glazen en keramieken sieraden, windlichten, zelfgemaakte jams en handwerkspullen. Babbelaars worden gebakken en houten gebruiksartikelen gedraaid, die ook te koop zijn. Er is een friet- en oliebollenkraam en accordeonist Frans Kasander verzorgt de muziek. Prijzen zijn te winnen bij het rad van fortuin. De organisatie van de winterfair is in handen van stichting Griffioen De Wijk en Hof 't Seijs van Zorgstroom.

Winterfair Griffioen

10:48 | Hof 't Seijs

Zaterdag 10 november van tien tot vier uur, is er in en rond Hof 't Seijs, Griffioenstraat 44, Middelburg, een winterfair. Op de fair zijn kramen waar allerlei hebbedingetjes kunnen worden gekocht, zoals glazen en keramieken sieraden, zelfgemaakte jams, handwerkspullen en windlichten. Er worden babbelaars gebakken en er worden houten gebruiksartikelen gedraaid en verkocht. Verder is er een friet- en oliebollenkraam. Bij het rad van fortuin kunnen leuke prijzen worden gewonnen. De muzikale omlijsting is in handen van accordeonist Frans Kasander. Stichting Griffioen "De Wijk" en Hof 't Seijs van Zorgstroom zijn de organisatoren van de winterfair.

Benefietconcert

14:30 | Kleine Kerk

Shantykoor Het Veerse Scheepstuig, onder leiding van Elena Berdnikova organiseert een Benefietconcert ten behoeve van Stichting Ontwikkelingssamenwerking Veere. De opbrengst gaat naar arme kinderen in onder andere Brazilië om de scholen te voorzien van beter meubilair en lesmateriaal. Het concert vindt plaats in de Kleine Kerk te Veere op 10 november, aanvang 14.30 uur. U kunt het concert bijwonen door een entreebewijs telefonisch te bestellen of te kopen bij Henk Vreeke 0118-611186, Bert Maessen 0118-501513, B.D. Store Middelburg of Saartje Veere.

Zondag 11 november

Bijzondere kerkdienst

14:30 | Ebenhaezer kerk

Op zondag 11 november zal er weer een bijzondere kerkdienst worden gehouden, die wordt georganiseerd voor en met mensen, met en zonder beperking. Deze dienst vindt plaats in de"Ebenhaezer kerk", Kerklaan in Arnemuiden. Aanvang 14.30 uur. Voorganger: Ds. G.R.P. vd.Wetering uit Goes. Iedereen is weer hartelijk welkom, namens de Commissie Bijzonder kerkenwerk Walcheren.

Woensdag 14 november

Israëlische producten

10:00 | Martine van der Meule

Israëlische producten: Zeeuwse stichting Steun aan Israël houdt een verkoopdag van Israëlische producten bij: Martine van der Meule, De Meijstraat 32, Serooskerke op: woensdag 14 november van 10.00-18.00 uur. Er is o.a. te koop: wijn, textiel, cosmetica, Dode Zee producten en crèmes met Aloë Vera. Losse thee gemaakt van kruiden, bessen en bloemen. Nieuw: schaapherders met de hand gemaakt uit olijfhout. Koffie en thee staat klaar. Opbrengst bestemd voor het Jaffa project.

Hurgronje lezingen

15:00 | Zeeuws Museum

Sinds 2016 geven de Hurgronje-lezingen een podium aan onderzoekers die werken aan een aspect van het Zeeuwse verleden. De lezingen worden georganiseerd door Prof. dr. Arjan van Dixhoorn, Hurgronje-hoogleraar (UCR/UU) in de Geschiedenis van Zeeland in de Wereld. Hurgronje lezing op woensdag 14 november 15.00 tot 17.00 uur. Door Artyom Anikin (New York State Archives). Deelname is gratis. U betaalt alleen entree voor het Zeeuws Museum. Reserveren via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl of tel. 0118-653000. Locatie: Zeeuws Museum, Abdijplein, Middelburg.