Duurzaam wonen
Duurzaam wonen Live Design


Info-avond over verduurzamen woning

'S GRAVENPOLDER - Wat is het juiste moment om te investeren in verduurzaming van uw woning? Wat is het rendement en de terugverdientijd van zonnepanelen? Moet u nadenken over een warmtepomp? Heeft het allemaal wel zin zonder goede isolatie?

Vragen waar iedere inwoner van Zeeland zich in herkent. De Zeeuwse Vereniging van Kleine Kernen wil antwoorden leveren en organiseert een informatievond over het verduurzamen van de woning.

Objectief beeld
Een avond zonder commercieel motief en met een objectief beeld van de huidige stand van zaken. In dorpshuis “Ons Dorpsleven” aan de Poelvoordestraat 3 in ‘s-Gravenpolder spreken op woensdag 21 november om 20.00 uur drie (ervarings)deskundigen over de kansen en mogelijkheden van maatregelen om uw woning te verduurzamen, bedoeld voor alle inwoners van Zeeland. Immers, de Zeeuwse Vereniging van Kleine Kernen wil voor alle Zeeuwen van betekenis zijn en de leefbaarheid bevorderen.
Zo is de avond niet alleen bedoeld voor woningeigenaren, maar ook voor hen die met de gehele straat hun voordeel willen doen met collectieve initiatieven. De verschillende mogelijkheden om als huiseigenaren gezamenlijk iets op te pakken krijgen de volle aandacht.

Plan ontwikkelen
Teus Baars van Zeeuwind gaat in op het Platform Energiek Zeeland dat gedragen wordt door het Zeeuws Energie Akkoord. Zelfstandig of met ondersteuning van een woonadviseur kan men een plan ontwikkelen om de woning te verduurzamen, als eigenaar of in collectief verband. Zo ontstaat een helder stappenplan op weg naar duurzaam resultaat, allemaal gebaseerd op een ‘paspoort’ van de woning en de leefsituatie.

Energietransitie
Machiel Joosse geeft namens Enduris een inkijkje in de wereld van de energietransitie. Wat betekent een CO2-reductie van 95% in 2050 voor ons? Maar, ook voor de generaties na ons? Ligt daar een taak voor particulieren initiatieven en collectieve partijen? Partijen zoals het ZVKK dat zich graag inzet voor de bewoners van de kleine Zeeuwse Kernen.

Toekomst bestendig maken
Marten Wiersma vertelt namens de dorpsraad van ‘s-Heer Hendrikskinderen de toehoorders op 21 november hoe in zijn dorp al zes jaar wordt gewerkt (en nagedacht) aan het toekomstbestendig maken van de huizen. Er zijn wijze lessen geleerd over het energiezuinig, comfortabel en zorggeschikt maken van woningen en die worden openhartig met de bezoekers gedeeld.

Leefbaarheid en vitaliteit
De korte, aantrekkelijke lezingen vangen aan om 20.00 uur en zijn gratis toegankelijk. De Zeeuwse Vereniging van Kleine Kernen presenteert op deze wijze graag haar motivatie en relevantie om de leefbaarheid en vitaliteit van alle Zeeuwse dorpen te verhogen. Geïnteresseerde worden verzocht hun aanwezigheid even aan te kondigen met een bondige e-mail naar zeelandzvvk@gmail.com [l]