Sinterklaas.
Sinterklaas. Gemeente Middelburg

Intocht van Sinterklaas in Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 17 november komt Sinterklaas samen met Pakjesboot 8 & Pakjesboot 9 weer naar Middelburg. Met ongeveer 40 Pieten zet de goedheiligman bij de Punt/ Rouaansekaai om 13:30 uur voet aan wal. Daar wordt hij welkom geheten door burgemeester Harald Bergmann.

Vanaf 13:15 uur start het afwachtingsprogramma, en wordt de Sint muzikaal ontvangen door Junior Drumcorps Johan Friso en de Sugarbeet Strietband. Na aankomst maakt de Sint een grote rondgang door de binnenstad.

Vanaf 14:30 uur start het afwachtingsprogramma op de Markt door de band Ho(o)i. Zij nemen de kinderen mee op een muzikaal avontuur naar de boerderij en verwerken daarbij de bekende Sinterklaasliedjes. De Sint verwacht rond 15.15 uur aan te komen op de Markt voor een ontvangst met de burgemeester.

Tijdens de Intocht, op initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) zullen er in Middelburg, twee Glutenvrije Pieten aanwezig zijn. Zij zijn te herkennen aan een bakschort, en een groen ‘I love Glutenfree’-tasje.

Als extra leuke Facebook actie verloot de Stichting Evenementen Middelburg een 'Meet & Greet' met Sinterklaas. Dit jaar mogen wij een aantal kinderen een unieke ervaring aanbieden, een echte ontmoeting met Sinterklaas en de hoofdpiet tijdens de intocht van Sinterklaas in het Stadhuis van Middelburg. www.facebook.com/evenementenmiddelburg

Naar verwachting zal het programma rond 16:30 uur klaar zijn in de binnenstad.[l]