Kom langs op de bijeenkomst van het Repair Café in Middelburg op donderdag 15 november.
Kom langs op de bijeenkomst van het Repair Café in Middelburg op donderdag 15 november. Foto:

AGENDA

Foto expositie

10:00 |

Fotoclub FCDD uit Oost Souburg exposeert met 12 portretseries in de ontvangsthal van het ROC, Ravensteijnweg 1, 4337 PG in Middelburg. De portret series bestaan ieder uit 5 foto's waarbij een van onze leden zo persoonlijk mogelijk zijn model in beeld heeft gebracht. De expositie is te zien tijdens kantooruren en zal nog tot februari 2019 te bezichtigen zijn.

Woensdag 14 november

Israëlische producten

10:00 | Martine van der Meule

Israëlische producten: Zeeuwse stichting Steun aan Israël houdt een verkoopdag van Israëlische producten bij: Martine van der Meule, De Meijstraat 32, Serooskerke op: woensdag 14 november van 10.00-18.00 uur. Er is o.a. te koop: wijn, textiel, cosmetica, Dode Zee producten en crèmes met Aloë Vera. Losse thee gemaakt van kruiden, bessen en bloemen. Nieuw: schaapherders met de hand gemaakt uit olijfhout. Koffie en thee staat klaar. Opbrengst bestemd voor het Jaffa project.

Hurgronje lezingen

15:00 | Zeeuws Museum

Sinds 2016 geven de Hurgronje-lezingen een podium aan onderzoekers die werken aan een aspect van het Zeeuwse verleden. De lezingen worden georganiseerd door Prof. dr. Arjan van Dixhoorn, Hurgronje-hoogleraar (UCR/UU) in de Geschiedenis van Zeeland in de Wereld. Hurgronje lezing op woensdag 14 november 15.00 tot 17.00 uur. Door Artyom Anikin (New York State Archives). Deelname is gratis. U betaalt alleen entree voor het Zeeuws Museum. Reserveren via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl of tel. 0118-653000. Locatie: Zeeuws Museum, Abdijplein, Middelburg.

Donderdag 15 november

Expositie 'Glansrijk'

14:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Els van Baarle, textielkunst - Vien 'tHuc, gouaches uit Vietnam - Jan Kettelerij, beelden in steen - Martine Knoppert, glaskunst - Simon Woudwijk, beelden in brons - Ineke IJzerman, zilver. Boerderijgalerie de Osseberg, t/m zaterdag 15 december.

Bijeenkomst Repair Café Middelburg

19:00 | De Kruitmolen

Tijdens deze donkere en kouder wordende dagen uw elektrische kachel, koffiemachine, tablet, fiets, laptop, trui of warme deken kapot? Kom langs op onze bijeenkomst en laat deze tegen materiaalkostprijs repareren door onze vakkundige reparateurs. Dit om de weggooimaatschappij in te dammen en de plastic soep in de zee te verminderen. Kom gezellig langs en maak gezellig een praatje met de andere bezoekers, gastvrouwen of help rustig mee! Er gingen al meer dan 400 andere bezoekers u voor! Deze bijeenkomst is op donderdag 15 november van 19:00 tot 22:00 uur bij Bowling en partycentrum "De Kruitmolen" aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg.

Digicafé

13:30 | Polderhuis

ZB/Planbureau en Bibliotheek van Zeeland organiseert een Digicafé in het Polderhuismuseum in Westkapelle. Er is een presentatie over hoe je foto's en bestanden opslaat in de iCloud. Tijdens de presentatie wordt ook uitgelegd wat je precies kan doen met de iCloud en worden er andere programma's genoemd zoals OneDrive en Dropbox. Ook praat de cursusleider over veilig werken. Er is plaats voor tien mensen. Aanmelden via 0118-570700 of info@polderhuiswestkapelle.nl.

Vrijdag 16 november

Expositie 'Glansrijk'

14:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Els van Baarle, textielkunst - Vien 'tHuc, gouaches uit Vietnam - Jan Kettelerij, beelden in steen - Martine Knoppert, glaskunst - Simon Woudwijk, beelden in brons - Ineke IJzerman, zilver. Boerderijgalerie de Osseberg, t/m zaterdag 15 december.

Rondje Romantiek

20:00 | Museum Veere

Het strijkkwartet van TY Zeeuws kamerorkest gaat in november op pad in Zeeland. Het programma 'Een Rondje Romantiek' verwijst enerzijds naar de gekozen muziekwerken – met Anton Webern, Schubert en Borodin – en anderzijds naar de intieme sfeer van de historische locaties waar het programma wordt uitgevoerd. Het concert wordt vier maal uitgevoerd en is te bezoeken op diverse historische locaties verspreid over Zeeland. Op 16 november bent u welkom in de Schotse Huizen in Museum Veere. Op 17 november klinkt dezelfde muziek in de Maartenskerk van Wemeldinge. Een week later, op 23 november, kunt u komen luisteren in de Hervormde Kerk van Haamstede en we sluiten af op 24 november in de Grote Kerk van Groede. Alle concerten beginnen om 20:00 uur. Een kaartje is te koop via www.tykamerorkest.nl of aan de deur. Er is geen pauze.

Zaterdag 17 november

Wintermarkt

10:00 | Gereformeerde Kerk

Wintermarkt: Zaterdag 17 november wordt in de Gereformeerde Kerk, Kerklaan 4 te Arnemuiden de jaarlijkse wintermarkt gehouden. Er is versgebakken vis, bloemstukken, cadeaus en een ruim assortiment aan zelfgemaakte producten. De gehele dag is er een rommel- en boekenmarkt en verkoop van 2e hands kleding voor de kinderen rad van avontuur en diverse andere activiteiten. Optredens van kinderkoor Jubilate om 10.45 uur en vanaf 12.45 uur een muzikaal intermezzo. Dit jaar is 10% van de opbrengst voor het ontwikkelingswerk van Tanja van Belzen in Cambodja. Iedereen is van harte welkom van 10.00 uur tot 14.30 uur.

Bijzondere gebedsbijeenkomst

14:00 | Gebouw van het Leger des Heils

Op zaterdag 17 november om 14.00 uur in het Gebouw van het Leger des Heils aan Het Zwin 1. In deze bijeenkomst zullen Rinke en Ellen van der Meer uit Zoetermeer woorden aanreiken van troost, bemoediging en genezing.

Expositie ruimteCAESUUR: Giel Lows

14:00 | ruimteCAESUUR

De laatste expositie van 2018 is van Giel Louws: de trouw van de dingen. De opening is op zaterdag 17 november. Giel Louws | de trouw van de dingen: De hemelsblauwe porseleinen kom is flinterdun en is ingekerfd met een patroon van bloemen en twee jongetjes. Sinds 2005 staat hij in mijn appartement, maar hij vergezeld al 800 jaar trouw zijn eigenaars. De twee verzamelingen samen onthullen iets over mezelf. Het zijn een soort tekeningen van hoe ik de keramiek in mijn hoofd had bewaard. De Trouw van Dingen staat t/m 12 januari 2019: ruimteCAESUUR is elke vrijdag- en zaterdagmiddag open van 2 tot 5 uur. Zie ook www.caesuur.nu

Expositie 'Glansrijk'

14:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Els van Baarle, textielkunst - Vien 'tHuc, gouaches uit Vietnam - Jan Kettelerij, beelden in steen - Martine Knoppert, glaskunst - Simon Woudwijk, beelden in brons - Ineke IJzerman, zilver. Boerderijgalerie de Osseberg, t/m zaterdag 15 december.

Concert Koninklijke Oratoriumvereniging

20:00 |

De Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg zingt tijdens haar najaarsconcert op zaterdag 17 november drie prachtige werken van resp. Vivaldi, Bach en Händel. Te Deum for the Victory at the Battle of Dettingen, George Frideric Handel (1685-1759); Gloria, Antonio Lucio Vivaldi (1678-1741); Magnificat BWV 243, Johann Sebastian Bach (1685-1750). Koninklijke Oratorium Vereniging Middelburg i.s.m. Holland Symfonie Orkest o.l.v. Arno van Wijk. Info: https://www.oratoriummiddelburg.nl. Kaartverkoop: kovconcert@zeelandnet.nl

Gezellige disco party

20:45 | De Kruitmolen

Op zaterdag 17 november organiseert Bowling en Partycentrum "De Kruitmolen" weer de gezelligste disco van Middelburg! Vele jaren 70 en 80, maar ook huidige dansbare nummers komen voorbij. Verzoekjes zijn welkom tijdens de disco. Come and get down to the best disco in Middelburg from 20:45 till closing time. Partycentrum "De Kruitmolen" zit aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg.

Concert

19:30 | Protestantse kerk

Concert: Brassband Apollo uit Domburg geeft op 17 november een concert in de Protestantse kerk in Aagtekerke. Ons repertoire is sinds ons zomeravondconcert eind augustus volledig vernieuwd. Het programma waarnaar U kunt luisteren bevat o.a. '500 Miles', 'Rusalka's Song to the Moon', 'Just a Closer Walk', 'Seventy-six Trombones' en 'Canterbury Choral'. Het concert begint om 19.30 uur, de toegang is gratis.

Zondag 18 november

Kerkdienst met Passie

10:00 | Zionskerk

Van pop tot rock en van rap tot gospel. Een dienst over en met Passie! Passie voor muziek, Passie voor eigen hobby of bezigheden. Maar ook Passie voor je geloof of de kerk? In deze dienst willen een aantal gemeenteleden hun passie laten zien en horen. Er is o.a. solozang van Joan Nagelkerke en we worden op piano begeleid door Leonard van Moolenbroek. Iedereen van harte uitgenodigd! Zondag 18 november 10.00 uur Zionskerk Duinweg 36A Oostkapelle

Herdenking verkeersslachtoffers

14:00 | Van der Valk Hotel

Op de derde zondag van november worden jaarlijks verkeersslachtoffers herdacht. Sinds 1998 gebeurt dat ook in Middelburg. Nabestaanden, verkeersslachtoffers, hulpverleners, politici en andere belangstellenden herdenken samen verkeersslachtoffers. De plechtigheid vindt plaats in het Van der Valk Hotel in Middelburg. Aanmelden kan via info@l-o-v.nl of 076-7370239 of 06-48968495.

Maandag 19 november

Workshop Beanie breien

13:30 | Atelier Zeeuws Genieten

Atelier "Zeeuws Genieten" te Koudekerke organiseert op 19 en 26 november een workshop Beanie breien. Om ons voor te bereiden op een, mogelijk, koude winter gaat atelier "Zeeuws Genieten" aan de slag met een brei-workshop. In 2 middagen breit u, onder deskundige begeleiding, een echte Beanie. Voor meer informatie kunt u liesmul@zeelandnet.nl emailen. De workshop begint telkens om 13.30 u en duurt 2 uur. Het atelier is gevestigd aan de Middelburgsestraat 40. Aanmelden kan ook via het bovengenoemde emailadres.

Woensdag 21 november

Donateursmiddag stichting Tuin van Zeeland

15:30 | Grand Café Willem/Hof van Buren

De stichting Tuin van Zeeland nodigt haar donateurs uit voor een bijeenkomst op woensdag 21 november in Grand Café Willem / Hof van Buren (Oranjelaan 17 in Middelburg). In de Anna van Burenzaal zal de heer Henk Remijn om 16.00 uur een lezing houden onder de titel Bomen over zwammen. Een actueel onderwerp, gelet op recente publicaties over ondergrondse communicatie van bomen. De zaal is open vanaf 15.30 uur.

Drieluik Betje Wolf

20:30 | Bibliotheek van Zeeland

Historicus Peter van Druenen geeft een korte inleiding over het Vlissingen van de 18e eeuw waarin talenten als Betje Wolff, Jacobus Bellamy en vele andere schrijvers en wetenschappers zich konden ontwikkelen. Daarna wordt de documentaire ‘Betje Wolff, een feministe in de Beemster’ van filmmaker Paul Kramer vertoond. Niet-leden zijn ook welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel zijn er beperkte plaatsen. Voor de lezing aanmelden bij judith@kzgw.nl of 0118-654347. Locatie: Johanna Kruitzaal en Wim Hofmanzaal , ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, Middelburg.

De Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg zal op 17 november een concert geven.
Drieluik over Betje Wolf.
De Trouw van Dingen.