Matty Verkamman met de dummy van het boek. FOTO KICK UITGEVERS
Matty Verkamman met de dummy van het boek. FOTO KICK UITGEVERS Foto: Kick Uitgevers

GOES - Het megaboek ‘ZEELAND’ gaat op tournee langs alle boekwinkels in Zeeland.

VAN ONZE REDACTIE

Een dummy van het 25 kilo zware boek met ruim 800 bladzijden ligt tot en met vrijdag in het Paard van Troje in Goes. Volgende week is het in boekhandel Lectori in Kapelle te bewonderen. Daarna volgen de andere boekwinkels in Zeeland. In de boekenzaken liggen ook brochures met meer informatie over hoe mensen het boek kunnen bestellen.

Het is gepresenteerd tijdens netwerkbeurs Contacta in de Zeelandhallen. Het megaboek is een initiatief van de Rotterdams/Zeeuwse uitgeverij Kick Uitgevers, die eerder biografieën heeft uitgegeven over onder anderen Johan Cruijff en Willem van Hanegem en boeken over Racoon en Rotterdam.

Een Zeeuws auteurscollectief gaat de komende drie jaar werken aan het bijzondere boek. ‘ZEELAND’ laat de provincie in woord en beeld zien. “Het gaat over roerige tijden en vredige tijden, over voorspoed en tegenspoed, over de oorlogen die deze provincie in de loop der eeuwen te verwerken heeft gekregen, over de landbouw, de visserij, over de eeuwige strijd tegen het water, over de economie en de politiek, over kunst en cultuur, sport en spel, over het Zeeuwse DNA en de Zeeuwse ziel, over alle markante Zeeuwen en natuurlijk over de dorpen, steden en alle voormalige eilanden”, zegt uitgever en schrijver Matty Verkamman.

Allesomvattend

De auteurs zijn onder anderen de bekende Zeeuwse auteur Kees Slager, directeur Hannie Kool-Blokland van het Zeeuws Archief, de journalisten Peter de Jonge en Eugène de Kok en Verkamman.

Zij werken de komende drie jaar aan de uitgave. “ZEELAND zal een koninklijke plaats in de directiekamers van de Zeeuwse bedrijven krijgen. Maar ook in de particuliere woningen kan worden gepronkt met dit allesomvattende boek over deze prachtige provincie”, zegt Verkamman.

Meer informatie is te vinden op www.zeeland-megaboek.nl.[l]