logo DiabetesCafe Zeeland
logo DiabetesCafe Zeeland J.Jimkes

Diabetescafé Zeeland, aan de slag met voeding, feiten en fabels

GOES - Er doen veel feiten en fabels de ronde over voeding. Weet u nog wat goed voor is? Moet u koolhydraten nu helemaal mijden? Zijn vetten slecht voor u? Heeft u vragen of ziet u "door de bomen het bos niet meer"? Dan is deze bijeenkomst van het Diabetescafé iets voor u!

Op een heel interactieve en gezellige manier gaan we hiermee in spelvorm aan de slag. De bijeenkomst wordt begeleid door een diëtiste, samen met een diabetesverpleegkundige en praktijkondersteuner(s) uit de regio. Voor jong en oud, type 1 of type 2, een heel leerzame bijeenkomst. Neem ook gerust uw partner of goede kennis mee. Iedereen die iets wil leren over voeding bij diabetes is welkom.

Voorbeelden van vragen die u samen gaat beantwoorden: Hoeveel suiker zit er in vruchtensap? Wat doen vezels met mijn suiker? Wat zijn onverzadigde vetten? Afbeeldingsresultaat voor schijf van vijf 2018] Krijg je van suiker eten diabetes? Heb ik vet nodig? Wat betekent light? Zijn noten gezond? Betekent ongezoet zonder suiker? Gaat van bewegen mijn suiker omhoog? Hoe zit het met de diëten van tegenwoordig, is dat iets voor mij?
Er is volop ruimte om uw eigen vragen en ervaringen te delen. Aan het eind van deze workshop weet u wat fabels en wat feiten zijn!

Data en locatie
Wees welkom op de volgende data en locatie:
22 november 19.30-21.30 uur De Spinne, Joseph Lunslaan 7 in Goes
28 november 19.30-21.30 uur Hof van Buren, Oranjelaan 19 in Middelburg
29 november 19.30-21.30 uur Allevo Borrendamme, Scheldestraat in Zierikzee
Voor meer vragen, neem contact op met uw zorgverlener of kijk op de facebookpagina van Diabetescafe Zeeland https://www.facebook.com/diabetescafezeeland. [l]