Danny Minderhoud met bal wordt getackeld door een speler van Rotterdam. FOTO PETER KLEMANN Peter Klemann

Winst voor colts en verlies voor Heren 2

MIDDELBURG - De colts speelden vandaag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Brugge (België). De cups deden mee aan een toernooi in Oisterwijk en de heren speelden een competitiewedstrijd tegen Rotterdam.

De heren van het tweede team van Oemoemenoe hadden bij het heerlijke herfstweer vandaag een pittige wedstrijd voor de boeg. De mannen van Rotterdam kwamen op bezoek. Tot ver in de eerste helft ging het gelijk op. Van beide kanten goede aanvallen en prima verdedigend werk. Helaas voor de heren uit Middelburg werd de verdediging tot twee keer toe gebroken en wist de bezoekende ploeg te scoren. Gelukkig kwam het antwoord vlak voor de rust. In de tweede helft werd er aan beide kanten weer keihard gewerkt om de bal over de try-line te drukken. De mannen uit Rotterdam wisten de spaarzame gaten in de verdediging vaker te benutten. Helaas voor de strijders uit Middelburg hebben ze deze wedstrijd verloren maar ze zijn zeker niet schaamteloos voorbij gespeeld. Langs de lijn is er genoten van het spel, we kijken uit naar de volgende wedstrijd! (Eindstand 5-29)

Colts

De colts speelden een oefenwedstrijd tegen het U 20 team uit Brugge. Bij rust stonden ze al ruimschoots voor, ook in de tweede helft wisten ze meerdere keren de try line te vinden. Eindstand 68-0.

Cubs

De cubs deden mee aan een toernooi in Oisterwijk, als opwarmer voor de start van de nieuwe competitie indeling. De cubs waren eerste geworden in hun poule en zijn nu in een hogere poule. Op het toernooi speelden ze ook tegen teams uit de andere hogere poules. Zo werd het een mooie uitdaging voor het team van Rob Kuiper. Kuiper besloot ook om een aantal spelers kennis te laten maken met een andere positie. “Fouten maken mag, want daar leer je van”, aldus de coach. De ploeg toonde karakter door in veel moeilijker wedstrijden ook te laten zien dat ze er voor elkaar waren. Er werd gewonnen van de Vets/Tilburg (20-10), en verloren van Rel (10-15) Oysters (0-20) en de Dukes (10-35). Met name in de laatste wedstrijd tegen de Dukes werd door goede samenwerking toch nog tweemaal gescoord.
Het volledige programma van EZRC Oemoemenoe jeugd en senioren is te vinden op de site van Oemoemenoe, www.oemoemenoe.com. [l]