Presentatie Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn
Presentatie Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn Foto: H. Sakkers

AGENDA

22-23-24 november

Sfeerdagen bij Bloemen op 54

10:00 | Bloemen op 54

22-23-24 november Sfeerdagen bij Bloemen op 54 in Serooskerke tussen 10.00-16.00 uur bent u welkom. Er zijn decoratie, bloemen en landelijke accesoires. En natuurlijk al een beetje kerstsfeer, Maartjes Taartjes en Kaarten van Tante Peppie zal ook aanwezig zijn!

Donderdag 22 november

Expositie 'Glansrijk'

14:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Els van Baarle, textielkunst - Vien 'tHuc, gouaches uit Vietnam - Jan Kettelerij, beelden in steen - Martine Knoppert, glaskunst - Simon Woudwijk, beelden in brons - Ineke IJzerman, zilver. Boerderijgalerie de Osseberg, t/m zaterdag 15 december.

Vrijdag 23 november

Voorlichting brandveiligheid

10:00 | De Ontmoeting

Voorlichting: Op vrijdagmorgen 23 november van 10 tot 11.00 uur is brandweerman Gert Meijer te gast in het koffiehuis. Hij geeft voorlichting over "Brandveiligheid in en om het huis". Een thema dat een ieder aanspreekt, zeker in deze tijd van het jaar. Hoe ga ik veilig om met kerstverlichting binnen en buiten, kan ik een kaarsje branden, ga ik verantwoord om met elektrische apparaten? Het komt allemaal aan de orde in Koffiehuis De Ontmoeting Oosterscheldestraat 1 Middelburg. De toegang is gratis. De gastvrouwen en -heren zetten Uw kopje koffie of thee vanaf 9.30 uur voor u klaar.

Zaterdag 24 november

Wereldmarkt

10:00 | De Tienden

Wereldmarkt: Wereldwinkel en commissie Welzijn Zoutelande houdt op 24 november een wereldmarkt voor goede doelen in woonzorgcentrum De Tienden, Borné, Zoutelande van 10.00 - 16.00 uur. In een gezellige sfeer kunt u cadeautjes, etenswaren, kaarten, handwerk, bloemstukjes etc. kopen van o.a. De Wereldwinkel, Unicef, Amnesty International, Welfare rode Kruis en de CF stichting. En natuurlijk is er koffie, thee en wat lekkers.

Winterfair

11:00 |

Winterfair: Tesselschade arbeid adelt Zeeland nodigt u uit voor haar sfeervolle Winterfair op zaterdag 24 november van 11.00-15.00 uur. Ook dit jaar bieden wij houten kerstboompjes, bankjes, kerstengeltjes, keukenschorten, baby- en kinder kleding, cadeau artikelen en nog veel meer. Kom genieten van de warme sfeer onder het genot van een glaasje gluhwein. Wij hopen u te verwelkomen, Koepoortstraat 6, Middelburg www.tesselschade-arbeidadelt.nl

Genezings en Wonderen dienst

15:03 | City Alive Church

Op zaterdagavond 24 november wordt er een speciale genezings- en wonderendienst gehouden in de City Alive Church te Middelburg. Tijdens deze avond wordt een krachtige boodschap gedeeld. Getuigenissen van veranderde levens zullen laten zien dat er hoop is voor iedereen, ongeacht uw achtergrond of situatie. God is groter dan elk probleem. Bent u ziek, depressief, verslaafd, op zoek, of gewoon nieuwsgierig? Kom en Zie wat God kan doen in uw leven. Toegang is gratis: Ravensteijnweg 1a Middelburg. Aanvang 19.30 uur. Info: www.cityalivechurch.com; cityalivechurch@gmail.com

Lezing Militaire begraafplaats

13:30 | Polderhuis

Op zaterdag 24 november om 13.30 uur is er wederom podiumtijd in het museumcafé van het Polderhuis. Het onderwerp van deze keer is de Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn. Hans Sakker zal zijn presentatie ondersteunen met foto's en documenten. Na afloop is er ook gelegenheid om het boek 'Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn' aan te schaffen.

Wonderendienst

19:30 | City Alive Church

Genezings-wonderendienst: op zaterdagavond 24 november wordt er een speciale genezings- en wonderendienst gehouden in de City Alive Church te Middelburg. Tijdens deze avond wordt een krachtige boodschap gedeeld. Getuigenissen van veranderde levens zullen laten zien dat er hoop is voor iedereen, ongeacht uw achtergrond of situatie. God is groter dan elk probleem. Bent u ziek, depressief, verslaafd, op zoek, of gewoon nieuwsgierig? Kom en Zie wat God kan doen in uw leven. Toegang is gratis. Ravensteijnweg 1a Middelburg. Aanvang 19.30 uur www.cityalivechurch.com cityalivechurch@gmail.com

Zondag 25 november

Oostkapel Zingt

19:00 | Zionskerk

25 november is Time2Sing te gast bij Oostkapel Zingt, in de Zionskerk te Oostkapelle, begin om 19.00. Er zal weer veel gezongen worden en tussendoor wordt er stof tot nadenken gegeven. Het thema: 'Het witte steentje'. De dienst van november wordt gehouden op de laatste zondag van het kerkelijk jaar en zal in het teken staan van het herdenken van diegenen die overleden zijn in het afgelopen kerkelijk jaar of in eerdere jaren.

Maandag 26 november

Workshop Beanie breien

13:30 | Atelier Zeeuws Genieten

Atelier "Zeeuws Genieten" te Koudekerke organiseert op 26 november een workshop Beanie breien. Om ons voor te bereiden op een, mogelijk, koude winter gaat atelier "Zeeuws Genieten" aan de slag met een brei-workshop. Deze middag breit u, onder deskundige begeleiding, een echte Beanie. Voor meer informatie kunt u liesmul@zeelandnet.nl emailen. De workshop begint om 13.30u en duurt 2 uur. Het atelier is gevestigd aan de Middelburgsestraat 40. Aanmelden kan ook via het bovengenoemde emailadres.

Woensdag 28 november

Lezing

19:30 | Bibliotheek van Zeeland

Lezing: 'Wel of geen euthanasie en orgaandonatie, kiezen vanuit innerlijke wijsheid'. Op woensdag 28 november organiseert The Theosophical Society Point Loma Blavatskyhouse deze lezing. Laat niet anderen jouw visie bepalen! De lezing begint om 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur en eindigt om 21.45 uur.en vindt plaats in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 te Middelburg. Toegang vrij. Meer informatie: www.blavatskyhouse.org of bel (0118) 643908/ 06-27234368. De lezing is ook via de Audio-Video-service verkrijgbaar. U kunt deze bestellen via de website of in de zaal.