Welkom in Middelburg Winterstad

De donkere maanden zijn weer aangebroken, het wordt kouder en eerder donker. We gaan op zoek naar gezelligheid en geborgenheid. In huis, maar ook daarbuiten. Middelburg wordt omgetoverd in een winters tafereel, waarbij je kunt zwieren op de ijsbaan, een rondje draaien in het reuzenrad, volop winters kunt winkelen met mooie aangeklede etalages en gezellig kunt bijkletsen op één van de vele winterterrassen. De gemeente is trots op alle ondernemers en winkeliers die hieraan meewerken.

De gemeente is ook trots op haar vele mooie monumenten. Dit jaar heeft de gemeente ervoor gezorgd dat het stadhuis en de Kloveniersdoelen gedurende het hele jaar verlicht zijn. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van duurzame led-verlichting. Het resultaat is ontzettend mooi. Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om nog een aantal andere monumenten te verlichten. De Koepoort en de Lange Jan laten de komende tijd hun nieuwe verlichting zien.

Naast verlichting is er meer nodig om een topmonument in leven te houden. Duurzaamheid en goed gebruik zijn daarbij van belang. Wij zijn dan ook blij dat er een nieuwe eigenaar voor de Oostkerk is gevonden. We steunen en feliciteren de NMO (Nationale Monumentenorganisatie) met het beheer en bezit van de Oostkerk en kijken vol verwachting naar de plannen voor dit topmonument.

Wij hopen dat u een keer een kijkje komt nemen tijdens Middelburg Winterstad, en geniet van onze mooie binnenstad.

Ik wens u fijne feestdagen!

Johan Aalberts,
wethouder in de gemeente
Middelburg[l]