De ijsbaan in Middelburg staat op een prachtige plek. FOTO ZEELAND HOUDT VAN SCHAATSEN
De ijsbaan in Middelburg staat op een prachtige plek. FOTO ZEELAND HOUDT VAN SCHAATSEN Foto:

Steeds meer activiteiten op en rondom ijsbaan

MIDDELBURG - De ijsbaan in Middelburg gaat volgende week woensdag open. Tot en met 13 januari kan iedereen schaatsen en genieten van de wintersfeer op de Markt.

VAN ONZE REDACTIE

Opnieuw zorgt de stichting Zeeland houdt van Schaatsen voor een ijsbaan onder in de schaduw van het oude stadhuis. Het is de dertiende keer. Naast de ijsbaan worden diverse activiteiten op en rondom de baan georganiseerd zoals een sprookjesdag, een silent disco, een ‘Verrückte Weihnachtsparty’ en schaatsen in je zwembroek, een alternatief voor de nieuwjaarsduik.

De ijsbaan wordt volgende week woensdag (28 november) feestelijk geopend met leerlingen van de Klimopschool. In de weken daarna verzorgen studenten van het Cios lessen voor kinderen uit de groepen vijf tot en met acht van de Middelburgse basisscholen. Door een bijdrage van Stichting Moerman Promotie Vlissingen kunnen dit jaar ook Vlissingse scholieren genieten op de schaatsbaan.

Curling

Natuurlijk is er ook weer een curlingcompetitie. De banen zijn dit jaar echter twee keer zo groot en geheel overdekt. Vrijwel elke avond strijden zes teams voor een plek in de finale om het Middelburgs Curling Kampioenschap.


Reuzenrad

Een blikvanger dit jaar is het reuzenrad. De 24 meter hoge attractie staat naast de ijsbaan tussen 21 december en 30 december. Ruim een week eerder, op 15 december, is er een grote spektakeldag op de ijsbaan. Dan vinden er tal van activiteiten plaats, zoals de IJstijd Kidsclub Jumpchallenge, er staat een KPN-schaatsstoel van Sven Kramer en er is een freestyle clinic van 100% NL.

Ringrijden

Woensdag 12 december is een echte Zeeuwse dag. ‘s Avonds vindt dan voor de tweede keer het ringrijden op het ijs plaats. In samenwerking met de Zeeuwse Ringrijders Vereniging strijden deelnemers om ludieke prijzen.

Winterstad

De ijsbaan in Middelburg is onderdeel van Middelburg Winterstad. In het kader daarvan vinden er in het centrum tal van activiteiten plaats. Op het Tympaanplein staat bijvoorbeeld een grote tent waarin bezoekers kunnen borrelen en dineren en waarin onder meer de traditionele nieuwjaarsparty plaatsvindt: Hometown NYE.

Ook is er wederom een winterbierfestival en veranderen de terrassen weer in gezellige blokhutten.

Meer over de ijsbaan is te vinden op www.zeelandhoudtvanschaatsen.nl en over Middelburg Winterstad op www.middelburgwinterstad.nl.[l]