Stormvogels wint eerste wedstrijd van de zaalcompetitie

MIDDELBURG - Na een lange, maar uitstekende voorbereiding is Stormvogels 1 de zaalcompetitie begonnen met een ruime overwinning. De ploeg van trainer Bert Mol was op bezoek in Asten met 8-20 te sterk voor Klimop 1.

De openingsscore was voor Stormvogels 1, dat op basis van de standen van het veld de betere ploeg zou moeten zijn. Dat bleek ook al snel. Klimop 1 scoorde nog wel de 1-1, maar daarna zaten de bezoekers steeds aan de goede kant van de score. Toch liep het verschil niet heel erg hoog op. Met de rust was de stand 5-10.

In de tweede helft liet Stormvogels zien dat het de betere ploeg was, maar een echt hoge score neer zetten zat er niet in. Verdedigend stond het goed en kreeg het maar drie doelpunten tegen. Aanvallend werden goede acties afgewisseld met slordig balverlies. Toch werd de korf nog tien keer gevonden, waardoor de eindstand werd bepaald op 8-20.

Een lekker begin van de zaalcompetitie voor Stormvogels 1. Zaterdag 1 december staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. In De Couburg is Triade 1 de tegenstander. Het duel begint om 16:15 uur.