OKK.
OKK. Jan de Jonge

Brassband OKK Westkapelle promoveert

WESTKAPELLE - De brassband van muziekvereniging OKK uit Westkapelle is tijdens een concours in Veldhoven afgelopen zaterdag gepromoveerd naar de 3e divisie. Al om 6 uur ’s ochtends moesten de muzikanten uit Westkapelle de bus in, omdat de band als eerste moest spelen op het concours in Veldhoven.

Na maanden van hard werken was de band er klaar voor. De componist van één van de concourswerken heeft een avond met de band gewerkt en ook de docent van de dirigent werd een avond ingehuurd.

De muziek die tijdens een concours moet worden gespeeld wordt steeds moeilijker, zodat het erg lastig is om te promoveren. Dit is af te leiden uit het feit dat het werk Delta Energy, wat OKK zaterdag speelde, een aantal jaren geleden nog stond geclassificeerd als werk voor de 3e divisie, maar nu dus in de 4e divisie ingedeeld staat.

Onder de enthousiaste leiding van Cora Dellebeke speelde de band als eerste het inspeelwerk Evening Song, waarbij één van de juryleden al de opmerking had gemaakt: dit is geen 4e divisieband! Ook de te beoordelen werken Saint Saëns Variations van Philip Sparke en Delta Energy van Jan Bosveld werden zeer verzorgd uitgevoerd. Dit leverde respectievelijk 84,2 en 85,8 punten op, gemiddeld dus 85 punten wat promotie naar de 3e afdeling betekende. Over de gehele dag eindigde OKK als 3e van de 9 orkesten.[l]