Tentoonstelling Piet Warffemius met grafische technieken op papier

MIDDELBURG - Ieder kwartaal is een nieuwe tentoonstelling te zien in de Zeeuwse Concertzaal. Tijdens de komende kunst- en cultuurroute van Middelburg, waarbij de Zeeuwse Concertzaal een van de locaties is, is een nieuwe tentoonstelling te zien van Piet Warffemius. De tentoonstelling wordt verzorgd en geselecteerd door het CBK.

Piet Warffemius (Den Haag, 1956) volgde de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling schilderen/ monumentaal en studeerde af in 1979. Hij heeft een lange lijst van tentoonstellingen, opdrachten en publicaties op zijn naam staan, zowel in het binnen- als buitenland. Zijn werk is terug te vinden in de collecties van o.a. Teylers Museum, Museum Voorlinden, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en in de privécollectie van prinses Beatrix.

Warffemius is in staat om met een paar sobere vormen sterke beelden neer te zetten die zich vastbranden op je netvlies. De combinaties en herhalingen van vormen die hij kiest, zijn even simpel als doeltreffend. Daarbij is de schoonheid die zich openbaart het best te omschrijven als schuchter introvert en fijnzinnig gelaagd. Het werk van Warffemius gaat over de natuur. Hij is gefascineerd door de grote rijkdom van planten en bomen. Hij zoomt in op details. Het grote geheel is hem naar eigen zeggen te ingewikkeld. Warffemius verwondert zich over vertakkingen, splitsingen, kleurverschillen, merkwaardige uitstulpsels en gaat daarmee aan de slag. Zo probeert hij de essentie van de plantenwereld op een eenvoudige en poëtische manier neer te zetten.

Te zien tijdens de kunst- en cultuurroute zondag 2 december tussen 13.00 en 17.00 uur en bij de concerten in de Zeeuwse Concertzaal (zondag 2 december salonconcert 11.00 uur van Esther Apituley). [l]