Annelies Focquaert
Annelies Focquaert

Orgelduo concerteert in Doopsgezinde kerk Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 15 december om 20.00 uur concerteren de internationaal bekende organist en musicoloog Joris Verdin en zijn echtgenote Annelies Focquaert op het orgel van de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Het concert, georganiseerd door Stichting Kerk biedt Podium heeft een bijzonder karakter: de concertgevers zullen namelijk werken spelen voor twee, drie en vier handen.


Op het programma staat minder bekende Duitse orgelmuziek uit de negentiende eeuw, verzameld in het Töpfer Album. Daarnaast zal Joris Verdin eigen werk spelen en is Annelies Focquaert te horen op altfluit.


Gecharmeerd van kerk en orgel
Joris Verdin is orgeldocent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en verbonden aan de afdeling Musicologie van de Universiteit Leuven. Hij heeft een internationale reputatie als specialist van de negentiende-eeuwse literatuur. Master classes, uitgaven en wetenschappelijke artikels vormen een belangrijk element in de huidige activiteiten.
Annelies Focquaert is organist van de St.Joriskerk te Antwerpen.Met haar proefschrift over Jacques Lemmens (1823-1881) vestigde zij als een van de eersten serieuze aandacht voor deze componist. Annelies Focquaert concerteert door heel Europa en onderhoudt in Antwerpen een uitgebreide lespraktijk, met tientallen leerlingen van alle leeftijden. Dit jaar werd zij uitgenodigd om te spelen in het gerenommeerde Orgelpark te Amsterdam.
Beide musici spelen dit concert belangeloos. Dit niet alleen als promotie voor Kerk biedt Podium, maar zeker ook omdat zij gecharmeerd zijn van de intimiteit en de akoestiek van de kerk en de fraaie, warme klank van het orgel. De toegang tot het concert is -zoals gebruikelijk bij Kerk biedt Podium - vrij. Een vrijwillige bijdrage in de onvermijdelijke kosten is zeer welkom. Meer informatie op www.kerkbiedtpodium.nl [l]