30 dagen challenge voor een aardiger Middelburg

MIDDELBURG - Dinsdag 1 januari start Welzijn Middelburg met een 30 dagen challenge genaamd 'Middelburg doet goed'. Middelburgers worden uitgenodigd om elke dag bewust iets aardigs te doen gedurende 30 dagen. Een simpele groet of een lach maakt al een verschil. Tijdens de 30 dagen challenge ontvangen deelnemers dagelijks een suggestie om een "random act of kindness" te doen. Iedereen kan meedoen.

De 30 dagen challenge start dinsdag 1 januari en de dagelijkse opdrachten worden via mail en Facebook verspreid. "We denken dat Middelburgers al heel aardig tegen elkaar zijn, maar het kan altijd beter", laat buurtcoach Marjan Ouwerkerk weten. De opdrachten zijn over het algemeen heel laagdrempelig en uit onderzoek blijkt dat goede daden tot goede daden leiden. Welzijn Middelburg hoopt dan ook dat het maken van een aardig gebaar zich als een olievlek zal verspreiden door de stad (en daarbuiten). Deelname kost niks en levert vooral veel voldoening op.

Focus op aardige dingen
De challenges die Welzijn Middelburg 30 dagen aanbiedt, hebben als doelstelling om zich in het dagelijks leven te focussen op aardige dingen doen voor een ander. Het aanbieden van deze challenges ondersteunt mensen om hier een gewoonte van te maken. Dertig dagen is precies de juiste hoeveelheid om een nieuwe gewoonte aan te leren (of af te leren). De 30 dagen challenge start op 1 januari 2019, voor veel mensen hét moment om met nieuwe uitdagingen en goede voornemens te starten!

Meld u aan
Dit project sluit aan bij de tendensen in de samenleving waarbij verschillende groepen mensen oproepen tot het stopzetten van de verharding van de samenleving. Er wordt meer aandacht gevraagd voor de positieve ontwikkelingen en vooruitgang in de wereld. Ruim de helft van de Nederlanders (54 procent) zegt wel eens neerslachtig te worden van het nieuws en heeft behoefte aan meer goed nieuws. Middelburg Doet Goed vraagt aandacht voor de positieve ontwikkelingen en vooruitgang in de wereld, waarbij de boodschap is dat iedere bijdrage, hoe klein of groot ook, echt verschil maakt! Aanmelden kan door je mailadres te sturen naar middelburgdoetgoed@welzijnmiddelburg.nl, door de komende maand de Facebookpagina van Welzijn Middelburg te volgen of de 30-dagen-challenge poster bij o.a. Porthos af te halen. [l]