Groot Archipel Dictee
Groot Archipel Dictee Archipel Scholen

Groot Archipel Dictee 2018

MIDDELBURG - Op woensdag 12 december organiseert Archipel Scholen voor de 14e keer het Groot Archipel Dictee in de aula van de ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Alle Walcherse scholieren uit groep 7 en 8 mogen daar aan meedoen. Tenminste…., als ze in de voorronde op hun school als één van de besten uit de bus kwamen.

Dit jaar doen 16 scholen mee aan het Groot Archipel Dictee. Per school kunnen er 4 kinderen in de finale meedoen. Gert Dorleijn, directeur van Archipelschool De Lonneboot heeft twee dictees geschreven. Het centrale thema is “ruimtevaart”. In een presentatie komen aan bod: ouderwetse & “nieuwerwetse” woorden, buitenlandse woorden, ruimtevaart-woorden. Eén dictee kregen de scholen die zich hebben aangemeld van tevoren. Daarmee konden ze een selectie maken op school. En één dictee heeft Gert samengesteld voor de finale op de grote dag zelf.

Quizprogramma
Op woensdag 12 december om 14.30 uur begint het dictee. De middag wordt geopend door Henk ZIelstra, de nieuwe bestuurder van Archipel Scholen. Het dictee wordt gepresenteerd en voorgelezen door Gert de Keizer. Tijdens het nakijken van het dictee verzorgt Han Lobbezoo een quizprogramma voor de deelnemers. Hierna maakt Henk Zielstra (College van Bestuur Archipel Scholen) de prijswinnaars bekend. Er is een wisselbeker voor de school met het gemiddeld beste resultaat en er is een prijs voor de beste speller. Alle deelnemers krijgen een medaille, want als je mee hebt mogen schrijven aan het Groot Archipel Dictee, dan is dat al een hele prestatie op zich. [l]