Maak van je roze wolk geen rookwolk!

SEROOSKERKE - Burgemeester Rob van der Zwaag ging op woensdag 5 december samen met Leo de Jonge (Coördinator Brandveilig Leven) op kraamvisite bij de kersverse ouders van baby Emma. Zij feliciteerden de familie van Sabben met de geboorte van hun dochter en brachten een speciaal brandweergeboortekoffertje mee.

Aandacht voor brandveiligheid
Onder het motto ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ vragen ZeelandVeilig en diverse Zeeuwse gemeenten aandacht voor brandveiligheid bij jonge gezinnen. Ouders die in de maand november aangifte deden van geboorte, kregen bij deelnemende gemeenten een brandweergeboortekoffertje aangeboden in december. Zo ook de ouders van baby Emma van Sabben, die op 1 november geboren is. Het koffertje is bedoeld om jonge ouders aan te zetten tot het treffen van eenvoudige maatregelen voor een brandveilige woonomgeving voor zichzelf en hun kinderen. Zo wordt de roze wolk geen rookwolk! In het brandweergeboortekoffertje vinden ouders nuttige informatie over brandveiligheid en een paar handige cadeautjes om zelf de woning (brand)veiliger te kunnen maken.

Voorlichting brandveiligheid GGD-Zeeland (Jeugdgezondheidszorg)
Vanaf 1 december gaat de Jeugdgezondheidszorg van GGD Zeeland de campagne permanent ondersteunen. Bij het huisbezoek dat ze 14 dagen na de geboorte aan de jonge ouders brengen, komen in elk geval de brandveiligheidsonderwerpen aan de orde. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de aanwezigheid van bijvoorbeeld rookmelders. Ook geven zij de jonge ouders schriftelijke informatie over (brand)veilig wonen.

Meer weten?
Tips om ook jouw huis (brand)veiliger te maken vind je op www.zeelandveilig.nl. [l]