Vrouwenkoor Quodlibet verzorgt op 15 december een sfeervol kerstconcert in de Historische Kerk Oost-Souburg
Vrouwenkoor Quodlibet verzorgt op 15 december een sfeervol kerstconcert in de Historische Kerk Oost-Souburg Marja Bax

Kerstconcert door Vrouwenkoor Quodlibet

MIDDELBURG - “Wat deert het ons of het wintert rondom… zolang nog de kerstklokjes luiden alom!” Met een vrolijke potpourri van bekende en minder bekende kerstliederen treedt vrouwenkoor Quodlibet op tijdens het Kerstconcertenweekend in de Historische Kerk in Oost-Souburg op zaterdag 15 december van 13.00 - 14.00 uur. Onder leiding van dirigent Willie den Hollander zingt het koor kerstmelodieën uit diverse landen. Van een ingetogen wiegenliedje uit Estland tot een gezellige medley van bekende Engelse carols: voor ieder wat wils!

Vaste bezoekers van de concerten van Quodlibet weten inmiddels dat het koor altijd een bijzondere verrassing in petto heeft. Dit keer is dat de Kerstcantate van de Nederlandse zangpedagoge en componiste Catharina van Rennes (1858-1940) op teksten van Jacoba Mossel (1859-1935). Ooit gaf Catharina van Rennes zangles aan Prinses Juliana en klonk haar Oranje Nassau Cantate tijdens de kroningsplechtigheid van Koningin Wilhelmina. Nu, meer dan honderd jaar later, klinkt haar originele kerst-liederencyclus in de sfeervolle entourage van de Historische Kerk in Oost-Souburg. Volgens kenners gekenmerkt door de ‘kleurige frisheid’ van een veelgeroemd talent. Heeft u nog niet eerder van Catharina van Rennes gehoord? Dan is dit een unieke gelegenheid om kennis te maken met het werk van deze grande dame uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Toegang
Alle concerten tijdens het Kerstconcertenweekend in de Historische Kerk in Oost-Souburg (Oranjeplein 2) zijn vrij toegankelijk en hebben het karakter van een inloopconcert. Voor meer informatie over het concertprogramma van Quodlibet: www.quodlibet.nl of volg de facebookpagina. [l]