Verlichte trekkeroptocht door Walcherse dorpen

SEROOSKERKE - De tijd van gezelligheid en lichtjes nadert. De eerste editie van de Trekker Light Tour staat voor de deur. 28 december rijden tientallen trekkers in een verlichte stoet door acht kernen van de gemeente Veere.

De Trekker Light Tour, die wordt georganiseerd door Agrarisch Jongeren Kontakt Walcheren in samenwerking met Stichting TrekkerTrek Aagtekerke en Kasteel van Batavia Westkapelle, start om 18.30 uur in Serooskerke. Vervolgens rijdt de vrolijke stoet door Oostkapelle, Domburg, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Zoutelande. In elk dorp is er een stop, zodat jong & oud de trekkers kunnen bewonderen en de deelnemers worden voorzien van een hapje & een drankje. De finish is op de Zeedijk in Westkapelle, ter hoogte van café Kasteel van Batavia. In het café is aansluitend de prijsuitreiking en een feestavond.

''We organiseren deze tocht aan het eind van het jaar, dan is het wat rustiger in de landbouwsector. Een geschikt moment om met z'n allen een mooi evenement door de Walcherse dorpen en polders neer te zetten. En het is natuurlijk vakantie. We hopen op veel bekijks'', aldus Wim Houmes van S.T.T.A.

Paardetram
''Ook rijdt er een paardentram mee met de tocht. Natuurlijk wel met een trekker in plaats van paarden, het is tenslotte een trekkertocht. In totaal rijden er cliënten en begeleiders van Zorgboerderij Pitteperk mee in de verlichte tram. Ons doel is om voor meerdere doelgroepen een onvergetelijke tocht neer te zetten.'' De route is te vinden op de facebookpagina van de TrekkerTrek en op www.trekkerlighttour.nl. Het inschrijfformulier om deel te nemen aan de Trekker Light Tour en de foto's zijn tevens te vinden op deze website. Adres feestavond en prijsuitreiking: Kasteel van Batavia, Zuidstraat 143, 4361 AH, Westkapelle. [l]