Kerstconcert Russische en andere koormuziek in de Kleine Kerk Veere

VEERE - Het Zeeuws Byzantijns Koor “Srétenieje” (“Ontmoeting”) verzorgt in de Kleine Kerk te Veere op 22 december in de namiddag een kerstconcert.

Onder de bezielende leidIng van Emilia Tabachnik-Li, zal “Srétenieje” in deze kerk de warme klanken van Russisch Orthodoxe liturgische gezangen ten gehore brengen, alsmede Russische en Oekraïense volksliederen, die a capella en meerstemmig (w.o.ook 8-stemmig) worden uitgevoerd.

Dirigent Emilia Tabachnik-Li, in Rusland gewend te werken met beroepszangers, begon 20 jaar geleden in Zeeland met een koor bestaande uit amateurzangers. Met haar grote kennis van muziek, toewijding en geduld, heeft Emilia het koor op hoog niveau kunnen brengen. Haar specifieke aanpak, met nodige eerbied en vroomheid te zingen, dan weer met opgewektheid en fortissimo, speelt daarbij een belangrijke rol. Het Zeeuws Byzantijns Koor heeft in de loop der jaren met haar optredens in binnen- en buitenland veel bekendheid gekregen.

De Cyrillisch geschreven teksten werden fonetisch omgezet met de betekenis erbij, zodat bekend is wat er gezongen wordt.

Het belooft een prachtig middagconcert te worden.

Praktische informatie

Locatie: Kleine Kerk te Veere, Kapellestraat 27, 4351 AL.

Zaterdag 22 december, kerk open 14.30u, aanvang concert 15.00u uur. Voorverkoop (vanaf 1 december) via Boekhandel de Drvkkerij, Markt 51, 4331 LK Middelburg; via website: www.zeeuwsbyzantijnskoor.nl; aan de kerk op de middag van het concert. [l]