Kerstconcert Dorpskerk Nieuw- en Sint Joosland.
Kerstconcert Dorpskerk Nieuw- en Sint Joosland. Foto:

AGENDA

Foto expositie

10:00 |

Fotoclub FCDD uit Oost Souburg exposeert met 12 portretseries in de ontvangsthal van het ROC, Ravensteijnweg 1, 4337 PG in Middelburg. De portret series bestaan ieder uit 5 foto's waarbij een van onze leden zo persoonlijk mogelijk zijn model in beeld heeft gebracht. De expositie is te zien tijdens kantooruren en zal nog tot februari 2019 te bezichtigen zijn.

Expositie ruimteCAESUUR: Giel Lows

14:00 | ruimteCAESUUR

De laatste expositie van 2018 is van Giel Louws: de trouw van de dingen. Giel Louws | de trouw van de dingen: De hemelsblauwe porseleinen kom is flinterdun en is ingekerfd met een patroon van bloemen en twee jongetjes. Sinds 2005 staat hij in mijn appartement, maar hij vergezeld al 800 jaar trouw zijn eigenaars. De twee verzamelingen samen onthullen iets over mezelf. Het zijn een soort tekeningen van hoe ik de keramiek in mijn hoofd had bewaard. De Trouw van Dingen staat t/m 12 januari 2019: ruimteCAESUUR is elke vrijdag- en zaterdagmiddag open van 2 tot 5 uur. Zie ook www.caesuur.nu

Donderdag 20 december

Workshop kerststukjes maken

13:30 | Polderhuis

Donderdag 20 december om 13.30 uur komt Beppie Nagtzaam uit Serooskerke naar het Polderhuis in Westkapelle om deze workshop te geven. Lijkt het je leuk om mee te doen, geef je dan snel op via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118 570700.

Zaterdag 22 december

Kerstzangavond Lofstem Arnemuiden

19:00 | Hervormde kerk

Op zaterdag 22 december hopen De Lofstem uit Arnemuiden en het Marnixkoor uit Vlissingen het oratorium ‘De Belofte Vervuld’ uit te voeren tijdens onze jaarlijkse kerstzangavond. ‘De Belofte Vervuld’ vertelt het kerstverhaal, waarin de geboorte van de Heere Jezus Christus verkondigd wordt. Tekst en muziek van dit kerstoratorium zijn van de hand van Jan Peter Teeuw. Tijdens deze kerstzangavond zullen de kinderkoren Jubilate uit Arnemuiden en De Jonge Zangers uit Vlissingen ook gezamenlijk zingen. U bent van harte welkom op deze kerstzangavond op zaterdag 22 december in de Hervormde Kerk a/d Markt te Arnemuiden. Aanvang is 19:00 uur en de entree is gratis.

Kerstsamenzang Veere

19:30 | Kleine Kerk

Op zaterdag 22 december is er om half acht in de Kleine Kerk in Veere een kerstsamenzang. Rondom bekende liederen wordt het kerstverhaal uit het Lucasevangelie gelezen en kunnen we luisteren naar de verrassende gezichtspunten van twee vrouwen die "erbij" waren. Een uurtje in de kerstsfeer komen voor jong en oud.

Kerstzangavond in Dorpskerk

19:30 | Dorpskerk

De kerstzangavond in de kerk van Nieuw- en Sint Joosland wordt gehouden op zaterdag 22 december. Naast samenzang van bekende liederen wordt er medewerking verleend door de @Hoc-Singers onder leiding van Suzanne de Bruin. Na afloop gezellig napraten onder het genot van warme chocolademelk. Aanvang 19.30 uur.

Kerstzangavond

19:30 | Ter Hoogekerk

Op zaterdag 22 december zal in de Ter Hoogekerk te Middelburg een Kerstzangavond worden gehouden. Medewerking zal worden verleend door het gemengd koor "Sursum Corda" uit Middelburg o.l.v. Jan Willem Nieuwenhuyzen met organist Maurits Kruis, het kinderkoor "Blijde Stemmen" uit Middelburg o.l.v. Mariët Butler met organist Jouke de Bel en het Walchers Mannenkoor o.l.v. Jan Willem Nieuwenhuyzen met organist Jan de Visser. Het thema van deze avond is: "Een Kind is ons geboren!" Aanvang 19.30 uur en de toegang is vrij. Collecte voor Sulawesi bij de uitgang.

Zondag 23 december

Kinderkerstviering

11:00 | Doopsgezinde kerk

Elk jaar weer is de Doopsgezinde Kerk aan de Lange Noordstraat prachtig versierd tijdens de Kerstweken. Op zondagmorgen 23 december is er speciaal voor kinderen een Kerstviering. Een paar kinderen spelen een klein kersttoneel, samen kerstliedjes zingen en ieder die dat wil mag engel zijn. Kinderen (met hun (groot-ouders) zijn van harte welkom! 25 december om 11 uur, Lange Noordstraat 62 te Middelburg. Info www.dgwalcheren.nl

Kerstconcert

15:00 | Dorpskerk

Op zondag 23 december geeft Muziekvereniging ONDA Nieuwland een kerstconcert in de protestantse kerk te Nieuw en Sint Joosland. Er zal een gevarieerd programma ten gehore gebracht worden met traditionele en moderne kerstmuziek. Aan dit concert wordt medewerking verleend door zanggroep BrosZ. Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.

Maandag 24 december

Kerstfeest in het Leger des Heils

22:30 | Gebouw van het Leger des Heils

Samen kerstfeest vieren is voor heel veel mensen erg belangrijk. Net zo als samen vertrouwde kerstliederen zingen. Daarvoor ben u bij het Leger aan het juiste adres. Op 24 december is onze Kerstnachtdienst, die om 22:30 uur begint. Naast het kerstverhaal kunt u luisteren van een projectkoor. Op 25 december, eerste kerstdag, hoeft u niet allen te zijn. Om 10:30 is onze samenkomst en tussen 12:00 en 14:00 uur is de Kerst-Inn. Hier wordt u een broodbuffet aangeboden en een bescheiden programma. Ons adres: Leger des Heils, Het Zwin 1, 4335 XT Middelburg.

Kerstcantatedienst

21:00 | Ontmoetingskerk

Op maandag 24 december wordt in de Ontmoetingskerk, Oosterscheldestraat 1, Middelburg een Kerstcantatedienst gehouden. Een samengesteld koor met begeleiding van een ad-hoc ensemble brengt de delen 40-47 hwv56van deMessiahvanG.F.Händelten gehore. De muzikale leiding is in handen van Henk Harinck. Voorganger: Ds. A.P. van der Maas. Aanvang: 21.00. Kerkgebouw is open vanaf 20.30 uur.

Zondag 30 december

Pubquiz

16:00 | Kasteel van Batavia

Op zondagmiddag 30 december wordt er een gezellige Pubquiz gehouden in Westkapelle. De quizmaster stelt algemene vragen, maar ook vragen over Walcheren en Westkapelle. Er werd eerder dit jaar een succesvolle Pubquiz georganiseerd in Westkapelle. Enthousiaste reacties van de deelnemers leiden tot het organiseren van meerdere quizzen per jaar bij café-restaurant Kasteel van Batavia. Deze keer wordt er in de pauze en aansluitend vinyl gedraaid. Er wordt op zondag 30 december gespeeld in teams van 2-5 personen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via marketing@kasteelvanbatavia.nl. Start quiz: 16:00 uur. Deelname is gratis. Locatie: Zuidstraat 143, Westkapelle. Meer informatie is te vinden op www.kasteelvanbatavia.nl.

Donderdag 3 januari

Vakantie Bijbel Club

10:30 | Graanschuur

Op donderdag 3 januari is er een gezellige Vakantie Bijbel Club morgen met het thema Vermist. We gaan zingen, Bijbellezen, knutselen en op zoek! Deze morgen is voor alle kinderen vanaf 4 jaar. Het is van 10.30-12.00 uur. In Graanschuur (achter winkel van Woord & Daad, ingang via de Pourckstraat, Oostkapelle).