Scouts verblijden ouderen met kerstkoekjes

MIDDELBURG - Zaterdag 22 december bezoeken de Dolfijnen, Zeeverkenners en Wilde Vaart van Scouting Lutemgroep Middelburg verpleeghuis Willibrord. Ze nemen voor de zestig bewoners kaarten en zelfgebakken kerstkoekjes mee.

De Lutem is een waterscoutinggroep speciaal voor meisjes. Er zijn drie speltakken met ieder hun eigen programma, passend bij de leeftijd van de leden.

Lach

Zaterdag 22 december knutselen de dolfijnen (7 tot en met 11 jaar) kerstkaarten en de Zeeverkenners (11 tot en met 15 jaar) en Wilde Vaart (16 tot en met 18 jaar) bakken kerstkoekjes. Om 13.40 uur lopen alle meiden samen met hun leiding van het clubhuis op het Seisbolwerk naar verpleeghuis Willibrord in de binnenstad van Middelburg. “We hopen er met ons enthousiasme voor te zorgen dat de bewoners een lach op hun gezicht krijgen”, zegt Emma van der Woude, leidster bij de Dolfijnen.

Gezelligheid

De scouts vinden het fijn om iets te kunnen doen voor een ander. Zo zamelden ze afgelopen zomer geld in voor Stichting KiKa en nemen ze jaarlijks deel aan de landelijke collecte voor Jantje Beton. “Sommige ouderen kunnen zich tijdens de feestdagen erg alleen voelen. We vinden het belangrijk dat iedereen met kerst mensen om zich heen heeft. hopelijk kun wij wat gezelligheid brengen.”[l]