Geen Colours by the Sea dit jaar in Vlissingen

VLISSINGEN – Colours by the Sea in Vlissingen gaat dit jaar niet door. De voorgaande vijf edities waren met duizenden deelnemers en toeschouwers zeer succesvol, maar de organisatie staat op een keerpunt, laat ze op haar website weten.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Anthony van den Berg van de organisatie zegt alles rustig te willen laten bezinken. De kosten op het gebied van beveiliging, gezondheid en verzekeringen die met de organisatie gepaard gaan, zijn 'enorm', zegt hij. Als het evenement verder wil moet het worden geprofessionaliseerd, maar de benodigde middelen hiervoor zijn er niet.

Tegenstaan
Veel sponsoren helpen mee in natura, maar op geld hoeft Van den Berg niet te rekenen. "Er is bijzonder weinig draagvlak vanuit de ondernemers in Vlissingen en dat gaat ook steeds meer tegenstaan. Zonder dat we de ondernemers tekort willen doen die ons wel al jaren ondersteunen."
Een echte hoofdsponsor heeft het evenement ook nooit kunnen vinden. "Zeeland is dan toch te veel een uithoek merkten wij als we in contact stonden met bijvoorbeeld grote sportmerken." De rek is er op financieel gebied uit, zegt Van den Berg. "De verantwoordelijkheid die zodoende op je schouders drukt als vrijwilligersorganisatie hebben ervoor gezorgd dat we pas op de plaats moeten maken."

'Het wordt erop
of eronder'

Voor Van den Berg is het na het jaartje rust erop of eronder. Dan beslist hij of Colours by the Sea de slag maakt of dat hij de stekker eruit trekt.

Het jaarlijks georganiseerde Colours by the Sea is een populair evenement voor het hele gezin, omdat deelnemers kunnen hardlopen, maar ook wandelen. Zij leggen een parcours af dat onder meer langs het Vlissingse strand voert. De deelnemers worden op verschillende punten ondergespoten met verf in verschillende kleuren.

Muziekavond
De lopers kunnen ook steevast op veel juichende toeschouwers rekenen. Na de finish kunnen de deelnemers hun sportieve prestatie vieren tijdens de muziekavond op het Bellamypark. Hier trad in 2017 onder meer de Zeeuwse zangeres Isabel Provoost, bekend als finaliste van het televisieprogramma the Voice of Holland, op. [l]