Fons en Ria van Damme zijn zestig jaar getrouwd.
Fons en Ria van Damme zijn zestig jaar getrouwd. Foto:

Feest voor Souburgs paar

OOST-SOUBURG - Fons en Ria van Damme-de Vree uit Oost-Souburg vierden dinsdag hun zestigjarig huwelijk.

Fons van Damme is geboren in Graauw en Langendam in 1933 en één van een tweeling uit een gezin van negen kinderen. Ria de Vree is geboren in Sas van Gent in 1933. Zij is de oudste in een gezin met elf kinderen.

Schelde
Zij ontmoetten elkaar op de dansvloer in Kloosterzande in 1956. In 1958 zijn ze getrouwd en eind 1959 verhuisden ze naar Oost-Souburg, omdat Fons bij de Schelde werkte. Hij was lasser in de ketelbouw. Het paar kreeg twee kinderen: een zoon en een dochter en twee kleindochters.

Reizen
In 1988 is Fons bij een reorganisatie met de pré-vut gegaan. Hij ging toen als vrijwilliger voor het Rode Kruis rijden. Als chauffeur bracht hij mensen naar de dagverzorging en dat heeft hij vijftien jaar met veel plezier gedaan. Nu houdt hij zich vooral bezig met houtsnijwerk in clubverband. Ook sport hij nog wekelijks.

Ria heeft naast het huishouden veel plezier in handwerken, vooral kantklossen. Samen hebben zij leuke reizen gemaakt naar onder andere Schotland, Spanje, Italië, Joegoslavië en Canada.


Etentje

Dinsdag vierde het paar het huwelijksjubileum in huiselijke kring met kinderen en kleinkinderen. Ook burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen kwam op bezoek. Volgende week vieren Ria en Fons het jubileum met een etentje met de broers en zussen. [l]