Bianca Tange van Eigen Stijl Uitvaartzorg.
Bianca Tange van Eigen Stijl Uitvaartzorg. Foto:

'Duidelijkheid geeft ruimte voor rouw'

KOUDEKERKE – Bianca Tange gooide na het overlijden van haar moeder en schoonouders het roer om en zegde haar baan als manager in de kinderopvang op. Na het doorlopen van de opleiding tot uitvaartverzorger en een aantal stages is haar bedrijf 'Eigen Stijl Uitvaartzorg' op 1 januari 2018 gestart. Bianca onderscheidt zich van collega-uitvaartondernemers door alle kosten transparant door te voeren en deze bewust laag te houden.

DOOR JESSICA ROVERS

“Toen mijn schoonvader begin 2017 overleed, ging op de begrafenis zo'n beetje alles fout, wat fout kon gaan”, vertelt Bianca Tange. “Dat was erg jammer en onnodig. Een mooie uitvaart is zo waardevol en het draagt bij aan de rouwverwerking. Ik vind het mooi dat je als uitvaartverzorger heel kort, maar heel intensief betrokken bent bij mensen. Ik wil graag degene zijn die hen ondersteunt en de praktische zaken op zich neemt.”

Voldoening

Bianca vindt het belangrijk niet te profiteren van mensen die net een dierbare verloren hebben. “Mensen zijn dan heel kwetsbaar en ik wil hen door duidelijk te zijn over de kosten alle ruimte geven om te rouwen. Ik werk op basis van een vast starttarief en verdien niet op de producten en diensten die ik inkoop. Daarnaast bereken ik geen toeslag voor werk buiten kantooruren of in het weekend.”
Wat haar betreft is er sprake van een wisselwerking met de klant. “De emoties van de familie zijn vaak heftig en iedereen wil gehoord en gezien worden. Ik wil daarin een rol spelen en haal daar zelf ook weer voldoening uit. Het is heel bijzonder als mensen mijn aanwezigheid als steun hebben ervaren en je iets hebt gedaan wat betekenisvol is. Ik vind het prettig om dienstbaar te zijn en ik wil ik mij helemaal aanpassen aan de wensen van de nabestaanden.”

Vooruit denken

Doorlopend contact met de nabestaanden vindt Bianca erg belangrijk. “Het is niet gebruikelijk dat er na het eerste gesprek over de uitvaart tussentijds veel contact is. Ik wil dat wel. Door mensen op verschillende momenten te benaderen kom ik erachter of de plannen zoals die vastgelegd zijn nog gewijzigd moeten worden of niet. Op de dag voor de uitvaart spreek ik alles nog een keer extra door met de betrokkenen. Het is heel prettig als alles duidelijk is, want anders kan het allemaal zo op de nabestaanden afkomen. Voor de eerste confrontatie met de kist bijvoorbeeld, neem ik altijd wat extra tijd. Het zijn de kleine details die het verschil kunnen maken.”

Discussie
Bianca wil haar bedrijf op verschillende manieren in de markt zetten, zoals door middel van een eigen Facebook-bedrijfspagina. Zij geeft aan dat hier ook volop ruimte is om te discussiëren. “Ik wil weten hoe mensen denken over uitvaartzorg en welke vragen er bij hen leven. Ik nodig mensen bovendien uit om vooruit te denken. Ik ga graag met hen in gesprek over een afscheid dat misschien nog lang niet aan de orde is.” [l]