Zwemloop Vlissingen

VLISSINGEN - 2018 een nieuw jaar met nieuwe kansen. Veel mensen hebben goede voornemens. Gezonder leven staat met stip op nummer 1. In deze periode zien sportscholen hun abonnementen snel groeien. Maar lang niet iedereen gaat naar de sportschool of neemt deel aan een loopgroep. De afgelopen jaren is er een tendens zichtbaar waarin mensen steeds meer willen. 5 km of zelfs een marathon is voor veel mensen niet meer genoeg. Een triathlon biedt de mogelijkheid voor een extra uitdaging.

Niet voor niks zag de triathlonbond zijn ledenaantal sterk groeien. Wedstrijden in Nederland en België zitten in mum van tijd vol. Vooral de korte triathlonwedstrijden zijn populair, mede doordat deze voor een groot publiek toegankelijk zijn. Na jaren van afwezigheid zijn er ook in Zeeland weer eenaantal wedstrijden te vinden. Zo staat in juni de sprint triathlonwedstrijd in Wilhlminadorp weer op het programma.

Plannen zijn er ook nog in en net buiten de provincie. Remy Vasseur heeft nog steeds de ambitie om Triathlon Middelburg voort te zetten. Net over de Zeeuwse grens is er op de Brouwersdam het plan om in 2019 een heuse halve triathlon te organiseren.

De voorbereiding van het triathlonseizoen begint in januari of soms al eerder. Dit vergt uren van zwem-, fiets- of looptraining. Voor triathleten zijn zwemlopen een uitermate geschikt middel om wedstrijdritme op te doen. Een zwemloop, bestaande uit zwemmen en lopen, heeft vaak voor volwassenen een korte (500 meter zwemmen en 5 km hardlopen) en langere (1km zwemmen en 10 km hardlopen) afstand. Voor de jeugd zijn de afstanden nog korter, zodat iedereen eigenlijk mee kan doen.

De eerste zwemloop van het zwemloopcircuit –bestaande uit 6 wedstrijden, waarvan 3 in Zeeland- is in Vlissingen. Ieder jaar vindt in januari Zwemloop Vlissingen plaats. Ook voor het Zeeuwse triathlontalent Rens de Ridder is het evenement vaste prik in zijn voorbereiding op het triathlonseizoen. Vorig jaar was hij op de korte afstand nummer 3. Dit jaar richt Rens zich op een podiumplaats op de lange afstand.

Toch is Zwemloop Vlissingen volgens de organisatie echt niet alleen voor de allersnelsten. We zien dat triathlon steeds meer een breedtesport wordt en hopen door meerdere afstanden en banen (want je zwemt in het zwembad) aan te bieden dat ieder van elk niveau wil en kan deelnemen. Zodat hij of zij het goede voornemen van 2018 gelijk kan vorm geven.Inschrijven kan tot 24 januari via zwemloopcircuit.nl. [l]