De provincie heeft 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de sloop en herstructurering van oude woningen. ARCHIEFFOTO
De provincie heeft 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de sloop en herstructurering van oude woningen. ARCHIEFFOTO Foto:

Subsidie voor sloop van 183 woningen Ravensteijnplein

VLISSINGEN - De herstructurering van het Ravensteijnplein in Vlissingen is één van de 32 projecten die op geld kan rekenen uit het provinciale potje om de Zeeuwse woningvoorraad op peil te houden.

DOOR EUGÈNE DE KOK

In totaal stelt het college van Gedeputeerde Staten 1,5 miljoen euro beschikbaar voor sloop en herstructurering. Het geld gaat vooral naar projecten met oude, vervallen woningen in Zeeuws-Vlaanderen, maar de sloop van de 183 huizen op het Ravensteijnplein kan de komende jaren rekenen op 870.000 euro. Het is verreweg het grootste bedrag in deze ronde. De woningen zijn eigendom van l’escaut.

Het is de zesde keer dat er geld wordt uitgekeerd via de provinciale impuls wonen. Met de 1,5 miljoen euro aan subsidie is volgens de provinciebestuurders een totale investering van ongeveer 30 miljoen euro gemoeid.