De uit Zoutelande afkomstige Danielle Lous staat binnenkort voor het eerst in het theater met een eigen voorstelling. ARCHIEFFOTO
De uit Zoutelande afkomstige Danielle Lous staat binnenkort voor het eerst in het theater met een eigen voorstelling. ARCHIEFFOTO Foto: Archieffoto

Op het toneel als een vis in het water

GOES – De uit Zoutelande afkomstige zangeres Daniëlle Lous is zondag 11 februari voor het eerst te zien in Theater de Mythe in Goes met een eigen productie. 'Naakt' is een voorstelling over het laten zien van kwetsbaarheid en welk effect dat heeft op het leven. Het heeft zowel verhalende als cabareteske elementen.

DOOR JESSICA ROVERS

Daniëlle Lous is naar eigen zeggen zingend geboren, dus voor haar was de keuze om een opleiding aan het conservatorium te volgen vanzelfsprekend. De stap naar het toneel was vervolgens snel gemaakt. Na haar studie heeft zij meegewerkt aan kleine en grote producties, waaronder de musical 'Hair'.

Momenteel is ze actief als theatermaker, vocal coach en (stem)actrice. "Ik kon eerder zingen dan praten. Voor mij is het als ademen. Ik was ook altijd teksten aan het schrijven. Zo ben ik steeds meer het theater ingerold. Nu verbind ik deze dingen. Als ik de geur van het theater ruik, voelt het alsof ik thuis kom. Ik voel mij op het toneel als een vis in het water."

Bucketlist

Veel van Daniëlle's nummers komen terug in haar voorstelling 'Naakt'. "Ik leef mijn bucketlist. Een eigen stuk in het theater stond hier op. Ik wilde het doen, dus heb ik het gedaan. Mijn motto is 'If you can dream it, do it'."

'Naakt' is een avondvullende show en is volgens Daniëlle anders dan je zou verwachten. “Het gaat over kwetsbaar durven zijn en jezelf laten zien. Het gaat over vragen stellen, afscheid nemen, op je bek gaan en weer opstaan en over anders durven zijn, waardoor dingen gaan stromen. Het is een tweeluik. Voor de pauze is het heel verhalend, na de pauze is het meer cabaretesk. Het is een persoonlijke voorstelling, maar ik behandel thema's waar iedereen mee te maken heeft. De kwetsbaarheid in het dagelijkse leven staat centraal. Ik prik door het harnas heen. Op het podium kijk je dwars door mij heen."

Way of life

Het blootgeven van jezelf wordt in tegenstelling tot veel mensen door Daniëlle niet als iets moeilijks beschouwd. "Voor mij is het een manier van leven. Voor veel mensen is de confrontatie met je eigen kwetsbaarheid lastig, maar voor mij werkt het juist tegenovergesteld. Ik merk dat door mijzelf te laten zien er veel meer mogelijkheden ontstaan. Als je jezelf laat zien, kunnen anderen dat ook."

Daniëlle heeft, na een succesvolle try-out vorig jaar er vertrouwen in dat haar voorstelling goed wordt ontvangen. "Mensen worden geraakt door de puurheid. Er gebeurt iets. Ik heb altijd gevonden dat een voorstelling moet raken. Als je een talent hebt, moet je dat ook gebruiken. Ik wil dingen in beweging zetten. Dan komt de rest eigenlijk vanzelf. Of ik tijdens de voorstelling ook letterlijk uit de kleren ga? Tja, dat moeten mensen maar komen bekijken."

Kaarten voor 'Naakt' zijn te koop via www.zeelandtheaters.nl.

Afbeelding