Korte berichten

Korte berichten

VLISSINGEN
Nieuwjaarsbijeenkomst en politiek café:
De PvdA organiseert op vrijdagavond 19 januari een combinatie van een Zeeuwse nieuwjaarsbijeenkomst en een politiek café in het Arsenaaltheater in Vlissingen. De inleiders zijn Max van Tongeren van de Landelijke Werkgroep Europa en de Bredase burgemeester Paul Depla. Het programma begint 19:45 uur en duurt tot 21:15 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19:15 uur. Na afloop is er volop gelegenheid om informeel na te kaarten.
Alzheimer Café: Zaterdag 20 januari zal er in 't Gasthuis, Noordpoortplein 2 weer een Alzheimercafé plaatsvinden van 14.00 tot 16.00 uur. De zaal is geopend vanaf 14.00 uur. Gastspreker is: Mw. E.S.C.Korf, neuroloog ADRZ Het onderwerp zal zijn: Dementie, wat is dat? Zijn er nog vragen, dan kunt U terecht bij: Jessy Benne: tel. 06-15455408. Tineke Jager:tel. 06-20499618. Ook kunt u ons via de mail bereiken: ahcafewalcheren@svrz.nl Het Alzheimer Café Walcheren wordt financieel gesteund door de Stichting Alzheimer Nederland en de Walcherse gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere.
Samen op stap bus: Met de Samen op stap bus van WVO gaat u eropuit, samen met en chauffeur, begeleider en 6 andere 55 plussers uit de gemeente Middelburg en Vlissingen. U wordt thuis opgehaald en bezoekt gezamenlijk bijv. een museum, maakt gezellig een rondrit of gaat winkelen. Na afloop wordt u weer thuisgebracht. Daarnaast verzorgt de Samen op stap bus 2 a 3 maal per week boodschappenritten. U wordt thuis opgehaald, gaat gezamenlijk met de chauffeur, begeleider en andere klanten zelfstandig boodschappen doen. Na afloop wordt er koffie gedronken en wordt u weer thuisgebracht. Momenteel hebben wij voor de boodschappenritten van maandag 1 plaats en voor vrijdag 3 plaatsen vrij. Voor informatie of het opvragen van het programmaboekje kunt u bellen op maan-, woens- of vrijdagmorgen naar tel. 0118-448329 of mailen naar samenopstapbus@wvozorg.nl
Lezing: Op woensdag 24 januari om 19.30 uur zal Dolf de Voogd van der Straaten in de bovenzaal van de Oude Verbandkamer/museum Scheldewerf spreken over het onderwerp: Profetische leefstijl in het Koninkrijk van God. Inlichtingen en opgave: mkool@zeelandnet.nl Gratis entree (er staat een bus voor giften). Inloop vanaf 19.00 uur. Adres: Willem Ruysstraat 100, 4381 NK Vlissingen.

OOST SOUBURG
Ouderenbond Senioren Vereniging Souburg en Omstreken:
Met ingang van 1 januari zijn wij een zelfstandige Ouderenbond op Walcheren. Als vereniging zijn wij aangesloten bij de FAS, Federatie van Algemene Seniorenverenigingen, daar door krijgt u korting bij uw zorgverzekeraar. Wij houden iedere maand een themamiddag over verschillende onderwerpen. Eenmaal per jaar een gezellige middag, in de zomer, een Kerstbijeenkomst. Aan het begin van het jaar een Nieuwjaarsbijeenkomst, in de maand juni organiseren wij ook een busreis. De themamiddagen zijn altijd op dinsdagmiddag en worden gehouden in het Wijkcentrum de Kwikstaart aan de Nagelenburgsingel 2 te Oost-Souburg. De eerst volgende themamiddag is op 6 februari om 14.00 uur zaal open om 13.30 uur. Verdere inlichtingen bij het secretariaat. Email: wil.sponselee@kpnmail.nl of Tel: 0118-216483.
RestoRank: Na de feestdagen is er altijd een stille periode. Leuk en gezellig om elkaar dan te ontmoeten tijdens een heerlijke maaltijd als je eenzaam bent of weinig financiële middelen hebt. We nodigen u van harte uit bij RestoRank op vrijdag 19 januari. RestoRank wordt op elke 3e vrijdag van de maand georganiseerd in de verbouwde De Rank, de zaal achter De Wijngaard-kerk in de Kanaalstraat. De maaltijden beginnen om 18.00 uur, de zaal is open vanaf 17.00 uur. Opgave vooraf is noodzakelijk via de volgende telefoonnummers: 0118-465978 of 0118-465132 of via restorank@gmail.com. RestoRank wordt georganiseerd door Evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8 te Oost-Souburg.[l]