Nieuw parkeerbeleid gaat met horten en stoten van start

VLISSINGEN - Het nieuwe parkeerbeleid in Vlissingen is met horten en stoten van start gegaan. De gemeente heeft door onduidelijkheden zelfs besloten een aantal boetes in te trekken.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het gaat om bekeuringen die vorige week dinsdagavond zijn uitgeschreven bij de bioscoop en de Spuikom, omdat mensen geen kaartje hadden. De beslissing van het college van burgemeester en wethouders komt na ‘een hoop gedoe over het parkeerbeleid', zoals wethouder Josephine Elliott zegt.

De gemeente heeft een knip gemaakt tussen de winter en zomer. Het is voortaan tussen november en eind maart goedkoper om je auto in Vlissingen te parkeren dan in de rest van het jaar. In de winter betaal je in de twee parkeergarages 1,50 euro per uur, in de zomer 1,80 euro. Op straat zijn die tarieven 1,50 euro en twee euro. Bovendien moet je in de zomer ook op zondagen betalen, terwijl dat in de donkere maanden niet moet. Ook is het betaald parkeren bij de bioscoop en op de Spuikom verlengd naar 21.00 uur. Het was 18.00 uur.

Tot slot mag je op het parkeerterrein aan de Zeemanserve voortaan niet langer dan één uur staan, met uitzondering van de zondagmorgen als het tot twaalf uur gratis is.

De gemeente heeft met stickers op de parkeerautomaten het nieuwe beleid duidelijk proberen te maken, maar op meerdere plekken zijn deze verwijderd. Inmiddels zitten er nieuwe stickers op[l]